9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Na een motie van Tweede Kamerlid Jeroen Recourt (PvdA) heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie een website gelanceerd om ideeën tegen een vechtscheiding te verzamelen. De site is genaamd Divorcechallenge.nl. Ideeën kunnen tot 21 november 2016 worden ingediend via de site. Professionals, ouders en ervaringsdeskundigen kunnen allen hun ideeën delen. Minister Ard van der Steur hoopt dat dit een bijdrage gaat leveren in het terugdringen van het aantal vechtscheidingen.

Tegengaan vechtscheiding

Er komen steeds meer vechtscheidingen voor. Een vechtscheiding heeft veel negatieve gevolgen met name als er kinderen in het spel zijn. Kinderen ervaren vaak veel fysieke en mentale problemen. Professionals moeten meer met elkaar gaan samenwerken om dit tegen te gaan. Met het opzetten van deze site hoopt de minister daar zijn bijdrage aan te leveren.

Vervolg aan ideeën vechtscheiding

De ideeën die via de site binnenkomen worden beoordeeld door een panel met experts. In dit panel zit de kinderombudsvrouw, een mediator, een rechter en een hoogleraar familie en jeugdrecht. Ook jongeren die zelf een vechtscheiding van hun ouders hebben doorgemaakt zitten in de panel. Het ministerie beslist half december welke ideeën verder worden uitgewerkt.

Meer informatie?

Op 28 september aanstaande is er een inspiratiebijeenkomst in hoofddorp. Via het e-mailadres info@divorcechallenge.nl kan je je hiervoor opgeven.