Het inschakelen van een familierecht advocaat kan nogal wat kosten met zich meebrengen. Helemaal bij een vechtscheiding kunnen de kosten behoorlijk oplopen. De gemiddelde advocaat kost ongeveer 200 à 250 euro per uur. Natuurlijk is het in sommige gevallen mogelijk om een tegemoetkoming van de overheid te krijgen, maar dit is afhankelijk van het inkomen. Kom je hier niet voor in aanmerking, dan is zo’n vechtscheiding echt een dure aangelegenheid. Toch is het belangrijk de zaken juridisch goed te regelen. Wanneer je de zaken juridisch niet goed laat vastleggen leidt dit vaak in een later stadium tot problemen. Het kost dan uiteindelijk nog meer geld om de zaken goed te regelen.

Tip:
Wij luisteren naar jouw verhaal en geven advies op maat: advies waar jij ook echt wat aan hebt! Bel ons op 088-6002810 (gebruikelijke belkosten) voor vrijblijvende informatie.

Advocaat kosten besparen

Hoe kan je er nou voor zorgen dat de uiteindelijke advocaatkosten zo laag mogelijk blijven. Wij hebben wel een paar tips voor je.

  • Ten eerste is het verstandig om, samen met de advocaat, toch nog te kijken of de ex bereid is om om tafel te gaan. Als jullie toch samen tot afspraken kunnen komen, scheelt dat flink in de portemonnee.
  • Lever de documenten die de advocaat nodig heeft (bijvoorbeeld voor een alimentatieberekening) zo netjes en overzichtelijk mogelijk aan. Kom jij met een schoenendoos met door elkaar gegooide papieren bij de advocaat, dan is deze eerst weer tijd kwijt om alles uit te zoeken en te ordenen. Hier betaal je uiteindelijk ook voor.
  • Bel of mail niet voor ieder wissewasje met de advocaat. Ieder telefoontje en ieder mailtje dat beantwoord moet worden kost geld en dus tijd. Nou gaat de ene advocaat hier gelukkig wat soepeler mee om dan de ander, maar toch…
  • Is er iets dat je zelf kan doen? Doe dat dan. Hiermee neem je de advocaat werk uit handen. 
  • Schakel de juiste advocaat in! Een goede advocaat zal met je meedenken. Ook als het om kosten gaat.

Pro deo advocaat

Het besparen op de advocaatkosten wordt nog iets makkelijker als je een wat lager inkomen hebt. In dat geval kan het namelijk zo zijn dat je in aanmerking komt voor pro deo hulp. Dit noemen ze ook wel een toevoeging. Neem je een pro deo advocaat in de arm, dan betaalt de overheid de kosten van de advocaat. Zelf betaal je alleen een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage ligt ergens tussen de 373 en 931 euro, afhankelijk van jouw inkomen. 

Het is echter best lastig om een pro deo advocaat te vinden. Veel advocaten willen dit soort zaken namelijk niet meer oppakken, omdat ze er te weinig voor betaalt krijgen. Gelukkig hebben wij in ons netwerk altijd wel een pro deo advocaat bij jou in de buurt die je kan helpen. 

Neem gerust contact op met onze juridische medewerkers om te bekijken of je hier wellicht voor in aanmerking komt en om in contact te komen met een goede pro deo advocaat bij jou in de buurt. 

Schakel de juiste advocaat in

Door de juiste advocaat in te schakelen kan je niet alleen voorkomen dat jouw scheiding uitloopt op een vechtscheiding, maar kan je ook kosten besparen. Een goede, ervaren familierechtadvocaat zal er alles aan doen om jou hier zo goed mogelijk uit te laten komen en denkt ook met je mee als het gaat om de kosten. 

Wij hebben een landelijk netwerk van ervaren familierechtadvocaten, die wij allen persoonlijk kennen. Wij weten daardoor goed welke advocaat het beste bij jouw zaak past. Wil je in contact komen met een ervaren advocaat of mediator bij jou in de buurt, dan helpen wij je graag verder. Laat je gegevens achter en wij bellen je even terug om te bekijken wie jou het beste zou kunnen helpen. Natuurlijk kun je ons ook even bellen op 088-6002810 (gebruikelijke belkosten).