Ruzie tijdens scheiding

In een vechtscheiding maken ex-partners veel ruzie. Ruzie is in een goede relatie niet erg, het kan juist af en toe goed en verhelderend zijn. Maar ruzie tijdens een scheiding is gevaarlijk. Het ontbreekt tijdens een echtscheiding vaak aan onderling vertrouwen, waardoor de ruzie snel escaleert. Erge ruzie tijdens een scheiding kan laden tot onherstelbare schade.

Emoties

Doordat de emoties vaak hoog zitten bij een echtscheiding lopen ruzies sneller uit de hand. Ruzie tijdens een echtscheiding is erg heftig. Scheiden is een emotionele periode op zich. Je leven wordt op de kop gezet, er moet veel geregeld worden en alles emoties moeten een plek krijgen. Je kunt je voorstellen dat je hier geen ruzie met je ex-partner bij kunt gebruiken. Dit maakt de scheiding complexer en lastiger. Probeer altijd een vechtscheiding te voorkomen!

Omgaan met ruzie scheiding

Probeer afstand te nemen van elkaar zodat je zelf de situatie op een rij kunt zetten. Wat is jouw aandeel aan de ruzie? En hoe kom je er eventueel samen uit? Spreek met elkaar op een neutraal terrein af om de situatie te bespreken. Probeer rustig te blijven en na te denken voor je iets zegt. Daarnaast adviseren wij altijd in een zo’n vroeg mogelijk stadium hulp in te schakelen. Zo heb je het meeste kans om een vechtscheiding te voorkomen. Maar ook als wanneer je al in een vechtscheiding zit is het verstandig hulp te zoeken. Door de juiste hulp kan een scheiding alsnog in de juiste banen worden geleid.

Ruzie scheiding voorkomen

Door het inschakelen van juridische hulp kan je ruzie tijdens een echtscheiding voorkomen. Onze familierechtadvocaten zijn opgeleid om scheidingen te begeleiden. In plaats van over problemen te strijden, ga je over de problemen overleggen en kom je gezamenlijk tot beslissingen. Een mediator of advocaat zorgt er ook voor dat alle zaken juridisch juist geregeld worden.

Ik wil hulp

Wil je hulp bij jullie (vecht)scheiding? Onze advocaten helpen jullie graag verder. Onze advocaten zijn ervaren en werken bovendien tegen het laagste uurtarief van €105,61. Bel ons vrijblijvend voor informatie op 0900 – 44 000 40 (€ 2,5 cent p/m) of vul het contactformulier in.

Hulp nodig?

Zit je in een scheiding of vechtscheiding en heb je hier vragen over? Wil je in contact komen met een goede advocaat of mediator? Wij helpen je graag verder en bellen je vrijblijvend even terug.

Bel mij!

Gratis advies

Gratis rechtshulp voor het eerste juridisch advies via onze helpdesk.

Snel contact

Binnen een dag contact met een advocaat of mediator.

Deskundig

Een kundige advocaat of mediator die past bij jouw zaak.

Laagste uurtarief

Een vast en laag uurtarief voor een advocaat.
vechtscheiding
Via Vechtscheiding.nl ben ik in contact gekomen met een ervaren advocaat die mijn Vechtscheiding in goede banen weet te leiden.
dennis
Via Vechtscheiding.nl ben ik in contact gebracht met een goede advocaat. De advocaat heeft de zaak opgepakt en in overleg met alle partijen wordt de scheiding nu afgewikkeld.
Mevrouw van Kampen
Mijn ex-vrouw dreigde dat ik de kinderen niet meer te zien kreeg wanneer ik weigerde om meer alimentatie te betalen. Via Vechtscheiding.nl kreeg ik de hulp en informatie waar ik naar op zoek was.
De heer van Dam