Vechtscheiding mediator

  • Een mediator kan helpen om een vechtscheiding te voorkomen.
  • Let er wel op dat je een goede mediator inschakelt. Iedereen mag zich namelijk mediator noemen.
  • Advies nodig of op zoek naar een goede mediator? Wij helpen je graag!
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Lees voor

Bij een vechtscheiding denk je misschien niet direct aan een mediator. Toch kan deze hierbij wel een belangrijke rol spelen. Komen jullie er samen niet uit, dan kan een mediator er soms juist voor zorgen dat jullie toch in goed overleg tot afspraken kunnen komen. De mediator kan aan beide partners proberen duidelijk te maken wat een vechtscheiding kan aanrichten en wat dit voor de kinderen betekent. Dit kan ervoor zorgen dat de communicatie soepeler verloopt en dat het toch lukt om afspraken te maken. Bij mediation staat het belang van de kinderen voorop. De mediator zal altijd een onafhankelijke positie innemen.

Kosten mediation

Het inschakelen van een mediator in plaats van een advocaat kan ook behoorlijk schelen in de kosten. Als mediation succesvol is, kom je sneller tot afspraken en is de scheiding sneller afgerond. Kom je in aanmerking voor een toevoeging (gesubsidieerde rechtsbijstand of pro deo hulp), dan is bij een scheiding d.m.v. mediation de eigen bijdrage een stuk lager, dan bij het inschakelen van een advocaat. Ook wordt een mediationtraject in sommige gevallen door de rechtsbijstandsverzekeraar vergoed.

Start je echter een mediationtraject, maar is de strijd te hevig om tot afspraken te komen, dan kan het zijn dat je alsnog een advocaat moet inschakelen om tot een oplossing te komen. In dat geval ben je de kosten van het mediationtraject dus wel kwijt en wordt alles alleen maar duurder. Het is dus wel belangrijk om te proberen in te schatten of mediaton haalbaar is of niet. Wij helpen je daar graag bij en geven je gratis advies. Bel ons daarvoor gerust op 088-6002810 (gebruikelijke belkosten).

Welke mediator kies je?

Heb je het idee dat mediation in jullie geval kan werken, dan is het heel belangrijk om de juiste mediator te kiezen. Ga je op internet op zoek, dan zie je ontzettend veel mediators voorbij komen. Dit heeft er alles mee te maken dat mediator geen beschermd beroep is. Dat betekent dat iedereen die daar zin in heeft zich mediator mag noemen. Je hebt er geen enkel diploma voor nodig. Dit zorgt er ook voor dat er veel ‘mediators’ zijn die eigenlijk geen idee hebben waar ze mee bezig zijn en maar wat doen. Waak hiervoor. Helemaal bij een dreigende vechtscheiding heb je echt iemand nodig met verstand van zaken!

Een goede vechtscheiding mediator weet precies hoe hij/zij het zo moet aanpakken dat de boel niet escaleert, waardoor jullie alsnog bij een advocaat terecht komen. Wij brengen je graag in contact met zo’n ervaren mediator die de juiste papieren heeft, goed weet wat hij/zij doet en daarnaast ook de kosten in de gaten houdt. Neem hiervoor gerust even contact met ons op. 

Mediation verstandig?

Of het verstandig is om een mediator in te schakelen is afhankelijk van jullie situatie. Wij bekijken graag samen met jou wat in jouw geval de meest verstandige keuze is. Ook kunnen wij je in contact brengen met een goede mediator bij jou in de buurt. Bel ons vrijblijvend op 088-6002810 (gebruikelijke belkosten).

Meer informatie