Bij een vechtscheiding denk je misschien niet direct aan een mediator. Toch kan deze hierbij wel een belangrijke rol spelen. Komen jullie er samen niet uit, dan kan een mediator er soms juist voor zorgen dat jullie toch in goed overleg tot afspraken kunnen komen. De mediator kan aan beide partners proberen duidelijk te maken wat een vechtscheiding kan aanrichten en wat dit voor de kinderen betekent. Dit kan ervoor zorgen dat de communicatie soepeler verloopt en dat het toch lukt om afspraken te maken. Bij mediation staat het belang van de kinderen voorop. De mediator zal altijd een onafhankelijke positie innemen.

Kosten mediation

Het inschakelen van een mediator in plaats van een advocaat kan ook behoorlijk schelen in de kosten. Als mediation succesvol is kom je sneller tot afspraken en is de scheiding sneller afgerond. Kom je in aanmerking voor een toevoeging (gesubsidieerde rechtsbijstand), dan is bij een scheiding d.m.v. mediation de eigen bijdrage een stuk lager, dan bij het inschakelen van een advocaat. Ook wordt een mediationtraject in sommige gevallen door de rechtsbijstandverzekeraar vergoed. Start je echter een mediationtraject, maar is de strijd te hevig om tot afspraken te komen, dan kan het zijn dat je alsnog een advocaat moet inschakelen om tot een oplossing te komen. In dat geval ben je de kosten van het mediationtraject dus wel kwijt. Bel ons op 088-6002810 (gebruikelijke belkosten) voor meer informatie.

Mediation verstandig?

Of het verstandig is om een mediator in te schakelen is afhankelijk van jullie situatie. Wij bekijken graag samen met jou wat in jouw geval de meest verstandige keuze is. Ook kunnen wij je in contact brengen met een goede mediator bij jou in de buurt. Bel ons vrijblijvend op 088-6002810 (gebruikelijke belkosten).