Vechtscheiding mediator

Bij een vechtscheiding denk je misschien niet direct aan een mediator. Toch kan deze hierbij wel een belangrijke rol spelen. Komen jullie er samen niet uit, dan kan een mediator er soms juist voor zorgen dat jullie toch in goed overleg tot afspraken kunnen komen. De mediator kan aan beide partners proberen duidelijk te maken wat een vechtscheiding kan aanrichten en wat dit voor de kinderen betekent. Dit kan ervoor zorgen dat de communicatie soepeler verloopt en dat het toch lukt om afspraken te maken. Bij mediation staat het belang van de kinderen voorop. De mediator zal altijd een onafhankelijke positie innemen.

Kosten mediation

Het inschakelen van een mediator in plaats van een advocaat kan ook behoorlijk schelen in de kosten. Als mediation succesvol is kom je sneller tot afspraken en is de scheiding sneller afgerond. Kom je in aanmerking voor een toevoeging (gesubsidieerde rechtsbijstand), dan is bij een scheiding d.m.v. mediation de eigen bijdrage een stuk lager, dan bij het inschakelen van een advocaat. Ook wordt een mediationtraject in sommige gevallen door de rechtsbijstandverzekeraar vergoed. Start je echter een mediationtraject, maar is de strijd te hevig om tot afspraken te komen, dan kan het zijn dat je alsnog een advocaat moet inschakelen om tot een oplossing te komen. In dat geval ben je de kosten van het mediationtraject dus wel kwijt. Onze mediators hanteren het laagste uurtarief van €105,61 exclusief btw. Bel ons op 0900 – 44 000 40 (€ 2,5 cent p/m) voor meer informatie.

Mediation verstandig?

Of het verstandig is om een mediator in te schakelen is afhankelijk van jullie situatie. Onze medewerkers bekijken graag samen met jou wat in jouw geval de meest verstandige keuze is. Ook kunnen zij je in contact brengen met een goede mediator bij jou in de buurt, die je verder kan helpen tegen het laagste uurtarief van €105,61 exclusief btw. Bel ons op 0900 – 44 000 40 (€ 2,5 cent per minuut) .

Hulp nodig?

Zit je in een scheiding of vechtscheiding en heb je hier vragen over? Wil je in contact komen met een goede advocaat of mediator? Wij helpen je graag verder en bellen je vrijblijvend even terug.

Bel mij!

Gratis advies

Gratis rechtshulp voor het eerste juridisch advies via onze helpdesk.

Snel contact

Binnen een dag contact met een advocaat of mediator.

Deskundig

Een kundige advocaat of mediator die past bij jouw zaak.

Laagste uurtarief

Een vast en laag uurtarief voor een advocaat.
vechtscheiding
Via Vechtscheiding.nl ben ik in contact gekomen met een ervaren advocaat die mijn Vechtscheiding in goede banen weet te leiden.
dennis
Via Vechtscheiding.nl ben ik in contact gebracht met een goede advocaat. De advocaat heeft de zaak opgepakt en in overleg met alle partijen wordt de scheiding nu afgewikkeld.
Mevrouw van Kampen
Mijn ex-vrouw dreigde dat ik de kinderen niet meer te zien kreeg wanneer ik weigerde om meer alimentatie te betalen. Via Vechtscheiding.nl kreeg ik de hulp en informatie waar ik naar op zoek was.
De heer van Dam