Omgaan met vechtscheiding

  • Een vechtscheiding heeft heel veel impact.
  • Wij geven je een aantal goede tips om hier mee om te gaan.
  • Heb jij juridische vragen, dan kan je natuurlijk altijd bij ons terecht.
9,5
Klanten vertellen

1385 beoordelingen

Lees voor

Een vechtscheiding is voor iedereen een ingrijpende gebeurtenis. Je hebt te maken met veel emoties en daarnaast zit je in een hele onzekere periode. Dat vreet energie. Ook voor de kinderen is het een moeilijke periode. Het is van belang om zo snel mogelijk uit een vechtscheiding te komen. Schakel hiervoor altijd professionele hulp in.

Probeer daarnaast altijd zoveel mogelijk rust en zekerheid te creëren. Natuurlijk is dat in zo’n periode best moeilijk. Zit je met vragen op juridisch gebied, dan kunnen wij je wellicht al wat gerust stellen. Bel 088-6002810 (gebruikelijke belkosten) voor vrijblijvend juridisch advies. Daarnaast is het belangrijk om op een goede manier om te gaan met de hele situatie. Wij geven je een paar goede tips!

Praat over jouw scheiding

Het is belangrijk om met anderen over jouw situatie te praten. Dit zorgt ervoor dat je jouw gevoelens en emoties kwijt kan en niet hoeft op te kroppen. Uit je zorgen en durf ook om hulp te vragen als dat nodig is. Let er wel op dat je je niet teveel laat beïnvloeden door anderen. Is jouw beste vriend net ontzettend belazerd door zijn vriendin, dan is hij misschien niet de beste persoon om advies aan te vragen. Je boosheid en verdriet kan je bij hem kwijt, maar voor advies kan je dan misschien beter bij iemand anders terecht. Aan mensen die alleen maar olie op het vuur gooien heb je niets. Dat maakt de situatie alleen maar ingewikkelder. 

Ook voor jouw kinderen is het goed om over de scheiding te praten. Het is dan ook verstandig om bijvoorbeeld de school en ouders van beste vriendjes alvast op de hoogte te stellen van de situatie. Wil jouw kind graag contact met leeftijdsgenootjes ook met een scheiding te maken hebben gehad, dan kan je eventueel terecht op de site van Villapinedo.  

Vertrouwenspersoon

Uit je gevoelens en emoties bij iemand die je kan vertrouwen. Bijvoorbeeld je ouders of een goede vriend of vriendin. Vaak kan je via jouw werk ook in contact komen met een vertrouwenspersoon. Als je liever met een onbekend iemand praat is het verstandig een hulpverlener in te schakelen. De huisarts kan je altijd in contact brengen met iemand die je hier goed bij kan helpen.

Acceptatie

Scheiden is een heel proces. Naast alle juridische toestanden, ga je ook emotioneel door een heel proces. Dit proces helpt bij het verwerken van de (vecht)scheiding. De emoties moeten echter wel een plek krijgen zodat je de (vecht)scheiding kunt gaan verwerken. Op een gegeven moment moet er een fase van acceptatie komen. Acceptatie van de scheiding. Wanneer je de situatie accepteert zullen de emoties ook wat bedaren. Dit heeft een positief effect op het verloop van de (vecht)scheiding.

Vechtscheiding van je afschrijven

Schrijven kan helpen om alle woede en frustraties een plek te geven. Je kan je frustraties opschrijven in een speciaal dagboek. Of je schrijft een brief naar je ex-partner die je daarna weggooit.

Professionele hulp

Zoek bij een vechtscheiding zo snel mogelijk hulp. Een professionele hulpverlener kan je helpen de emoties een plek te geven. Ook helpen zij je een start te maken met het verwerken van de (vecht)scheiding. Daarnaast is het belangrijk juridische hulp in te schakelen. Een (vecht)scheiding moet zo snel mogelijk afgewikkeld worden. Onze juridische adviseurs staan je graag vrijblijvend te woord, luisteren naar jouw verhaal en geven GRATIS juridisch advies.

Meer informatie