Qua kosten is het inschakelen van een mediator in sommige gevallen aantrekkelijker dan het inschakelen van een familierecht advocaat. In een mediationtraject ga je samen met jouw ex om tafel en kom je, onder begeleiding van de mediator, samen tot goede afspraken. Doordat je meteen gaat overleggen duurt een scheiding op deze manier vaak minder lang en kun je de kosten beperken.
Kom je in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand (een toevoeging), dan is de eigen bijdrage die je moet betalen aanzienlijk lager, dan bij het inschakelen van een advocaat. Heb je een rechtsbijstandverzekering, dan kan het geen kwaad om de polisvoorwaarden eens te bekijken. Er zijn namelijk een aantal verzekeraars die een mediationtraject bij scheiden vergoeden. Bel 088-6002810 (gebruikelijke belkosten) voor vrijblijvend juridisch advies en informatie.
Dubbele kosten door mediation?
Toch moet je wel goed nadenken voor je begint aan een mediationtraject. Staan jullie qua opvattingen te ver uit elkaar, zijn er teveel geschillen of is de strijd te groot, dan kan het zijn dat een mediationtraject niet lukt en dat je alsnog een advocaat in de arm moet nemen. De kosten van de mediator moet je echter nog wel betalen, waardoor je uiteindelijk met dubbele kosten komt te zitten. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Vind je het lastig om in te schatten of mediation voor jullie geschikt is? Dan helpen onze juridische medewerkers je daar graag bij. Aan de hand van jouw situatie kunnen zij hier een goede inschatting van maken. Daarnaast brengen zij je ook eventueel in contact met een goede mediator bij jou in de buurt. Neem dus contact op voor gratis advies!
ma t/m vr 9.00 - 17.15
gebruikelijke belkosten
Toevoeging
Heb je een wat lager inkomen, dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een toevoeging. Dit betekent dat je de kosten voor de mediator niet helemaal zelf hoeft te betalen. Zelf betaal je alleen een eigen bijdrage. De overheid betaalt de rest. Bij mediation is de eigen bijdrage een stuk lager dan bij het inschakelen van een advocaat. Namelijk 58 euro. Het kan natuurlijk best zo zijn dat jij wel voor een toevoeging in aanmerking komt, maar jouw partner niet. Ook in dat geval bespaar je nog flink op de totale rekening.
Let op welke mediator je inschakelt
Let op! Ook bij mediation geldt: goedkoop is duurkoop. Iedereen mag zich namelijk mediator noemen. Het is geen beschermde term. Hierdoor zijn er veel mediators die zich wel mediator noemen, maar nooit enige opleiding in die richting hebben gehad. Schakel je zo’n mediator in om de scheiding te regelen, dan zijn er vaak de nodige verborgen kosten. Daarnaast is de kans groot dat jullie afspraken maken die eigenlijk niet verstandig zijn. Daarnaast hebben deze ‘mediators’ ook niet de bevoegdheid om een toevoeging aan te vragen, waardoor je uiteindelijk ook weer duurder uit bent.
Wil je zeker weten dat je een goede mediator inschakelt, maar niet te veel betaalt? Neem dan even contact op met onze juridische medewerkers. Zij luisteren naar jouw situatie en weten precies welke mediator hier goed bij past. Daarnaast werken wij alleen met gecertificeerde mediators, waardoor je er zeker van bent dat alles goed gaat.
Keuze maken mediator of advocaat
Vind je het moeilijk om een keuze te maken of mediation verstandig is, dan helpen onze medewerkers je graag op weg. Aan de hand van jouw situatie kunnen zij bekijken of het in jouw geval verstandig kan zijn om een mediator in te schakelen of dat het toch slimmer is om een eigen advocaat in de arm te nemen. Neem hiervoor gerust even contact met ons op. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar op 088-6002810 (gebruikelijke belkosten).