Qua kosten is het inschakelen van een mediator in sommige gevallen aantrekkelijker dan het inschakelen van een familierecht advocaat. In een mediationtraject ga je samen met jouw ex om tafel en kom je, onder begeleiding van de mediator, samen tot goede afspraken. Doordat je meteen gaat overleggen duurt een scheiding op deze manier vaak minder lang en kun je de kosten beperken. Kom je in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand (een toevoeging), dan is de eigen bijdrage die je moet betalen aanzienlijk lager, dan bij het inschakelen van een advocaat. Heb je een rechtsbijstandverzekering, dan kan het geen kwaad om de polisvoorwaarden eens te bekijken. Er zijn namelijk een aantal verzekeraars die een mediationtraject bij scheiden vergoeden. Bel 088-6002810 (gebruikelijke belkosten) voor vrijblijvend juridisch advies en informatie.

Dubbele kosten

Toch moet je wel goed nadenken voor je begint aan een mediationtraject. Staan jullie qua opvattingen te ver uit elkaar, zijn er teveel geschillen of is de strijd te groot, dan kan het zijn dat een mediationtraject niet lukt en dat je alsnog een advocaat in de arm moet nemen. De kosten van de mediation moet je echter nog wel betalen, waardoor je met dubbele kosten komt te zitten.

Keuze maken mediator of advocaat

Vind je het moeilijk om een keuze te maken of mediation verstandig is, dan helpen onze medewerkers je graag op weg. Aan de hand van jouw situatie kunnen zij bekijken of het in jouw geval verstandig kan zijn om een mediator in te schakelen of dat het toch slimmer is om een eigen advocaat in de arm te nemen. Neem hiervoor gerust even contact met ons op. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar op 088-6002810 (gebruikelijke belkosten).