Kosten mediator

Qua kosten is het inschakelen van een mediator in sommige gevallen aantrekkelijker dan het inschakelen van een familierecht advocaat. In een mediationtraject ga je samen met jouw ex om tafel en kom je, onder begeleiding van de mediator, samen tot goede afspraken. Doordat je meteen gaat overleggen duurt een scheiding op deze manier vaak minder lang en kun je de kosten beperken. Kom je in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand (een toevoeging), dan is de eigen bijdrage die je moet betalen aanzienlijk lager, dan bij het inschakelen van een advocaat. Heb je een rechtsbijstandverzekering, dan kan het geen kwaad om de polisvoorwaarden eens te bekijken. Er zijn namelijk een aantal verzekeraars die een mediationtraject bij scheiden vergoeden. Onze mediators pakken jouw zaak op tegen het laagste uurtarief van €105,61 exclusief btw. Bel 0900 – 44 000 40 (€ 2,5 cent per minuut) voor vrijblijvend juridisch advis en informatie.

Dubbele kosten

Toch moet je wel goed nadenken voor je begint aan een mediationtraject. Staan jullie qua opvattingen te ver uit elkaar, zijn er teveel geschillen of is de strijd te groot, dan kan het zijn dat een mediationtraject niet lukt en dat je alsnog een advocaat in de arm moet nemen. De kosten van de mediation moet je echter nog wel betalen, waardoor je met dubbele kosten komt te zitten.

Keuze maken mediator of advocaat

Vind je het moeilijk om een keuze te maken of mediation verstandig is, dan helpen onze medewerkers je graag op weg. Aan de hand van jouw situatie kunnen zij bekijken of het in jouw geval verstandig kan zijn om een mediator in te schakelen of dat het toch slimmer is om een eigen advocaat in de arm te nemen. Neem hiervoor gerust even contact met ons op. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar op 0900 – 44 000 40 (€ 2,5 cent per minuut) .

Hulp nodig?

Zit je in een scheiding of vechtscheiding en heb je hier vragen over? Wil je in contact komen met een goede advocaat of mediator? Wij helpen je graag verder en bellen je vrijblijvend even terug.

Bel mij!

Gratis advies

Gratis rechtshulp voor het eerste juridisch advies via onze helpdesk.

Snel contact

Binnen een dag contact met een advocaat of mediator.

Deskundig

Een kundige advocaat of mediator die past bij jouw zaak.

Laagste uurtarief

Een vast en laag uurtarief voor een advocaat.
vechtscheiding
Via Vechtscheiding.nl ben ik in contact gekomen met een ervaren advocaat die mijn Vechtscheiding in goede banen weet te leiden.
dennis
Via Vechtscheiding.nl ben ik in contact gebracht met een goede advocaat. De advocaat heeft de zaak opgepakt en in overleg met alle partijen wordt de scheiding nu afgewikkeld.
Mevrouw van Kampen
Mijn ex-vrouw dreigde dat ik de kinderen niet meer te zien kreeg wanneer ik weigerde om meer alimentatie te betalen. Via Vechtscheiding.nl kreeg ik de hulp en informatie waar ik naar op zoek was.
De heer van Dam