Een vechtscheiding veroorzaakt vaak psychische schade. Zowel bij jou, je ex-partner en de kinderen. Niemand wordt er beter van. Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk de vechtscheiding te stoppen. Zoek hiervoor steun bij een hulpverlener. Zoek daarnaast een goede advocaat die de zaken juridisch goed voor jou en de kinderen regelt. Wij begrijpen jouw situatie, luisteren naar jouw verhaal en helpen je graag verder met een goede familierecht advocaat. Onze advocaten zitten verspreid over het land dus er zit altijd iemand bij jou in de buurt. Bel ons op 088-6002810 (gebruikelijke belkosten) voor vrijblijvend juridisch advies.

Psychische klachten

Zit je in een echtscheiding, dan kom je op dat moment ook in een emotionele achtbaan terecht. Het is normaal om verschillende emoties te ervaren. De psychische klachten die je ervaart kunnen variëren van verdriet, boosheid, onzekerheid en frustratie. De emoties hebben als functie dat je de echtscheiding kunt verwerken. Het is te vergelijken met een rouwproces. Hierna kan je weer verder met het opbouwen van je nieuwe leven. Bij een vechtscheiding verloopt de scheiding extra heftig door de vele ruzies. Partners maken elkaar zwart en de dreigementen vliegen je om de oren. De psychische klachten die bij een vechtscheiding worden ervaren zijn vaak heftiger en leiden helaas soms tot psychische schade bij een van de partners. Zoek in deze situatie op tijd hulp van een psycholoog of andere hulpverlener om je scheiding te verwerken.

Psychische schade kind

Kinderen houden nog jaren last van een vechtscheiding. Een vechtscheiding is een vorm van kinderverwaarlozing. Een scheiding heeft sowieso enorm veel impact op een kind. Kinderen die een vechtscheiding hebben meegemaakt hebben vaker last van depressieve gevoelens, ervaren meer stress, zijn agressiever en hebben grotere kans om later zelf ook te gaan scheiden. Probeer daarom altijd voor je kinderen een scheiding zo goed mogelijk te laten verlopen. Een kind houdt van beide ouders en kan niet kiezen. Wanneer een ouder zich in het bijzijn van een kind negatief uitlaat over de andere ouder brengt dit het kind in een loyaliteitsconflict. Onderschat de psychische gevolgen van een vechtscheiding niet!

Hulp bij vechtscheiding

Blijf niet langer zitten in de ellende van een vechtscheiding. Zoek hulp! Vechtscheidingen worden vaak hoe langer hoe erger. Onze juridische adviseurs zitten klaar om naar jouw verhaal te luisteren en om jou te helpen. Ze beantwoorden jouw vragen en brengen je indien nodig in contact met een advocaat of mediator bij jou in de buurt.