Psychische schade

Een vechtscheiding veroorzaakt vaak psychische schade. Zowel bij jou, je ex-partner en de kinderen. Niemand wordt er beter van. Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk de vechtscheiding te stoppen. Zoek hiervoor steun bij een hulpverlener. Zoek daarnaast een goede advocaat die de zaken juridisch goed voor jou en de kinderen regelt. Wij helpen je graag verder met een goede familierecht advocaat. Onze advocaten zitten verspreid over het land en werken allen voor het laagste uurtarief van €105,61 exclusief btw. Bel ons op 0900 – 44 000 40 (€ 2,5 cent per / minuut) voor vrijblijvend juridisch advies.

Psychische klachten

Zit je in een echtscheiding, dan kom je op dat moment ook in een emotionele achtbaan terecht. Het is normaal om verschillende emoties te ervaren. De psychische klachten die je ervaart kunnen variëren van verdriet, boosheid, onzekerheid en frustratie. De emoties hebben als functie dat je de echtscheiding kunt verwerken. Het is te vergelijken met een rouwproces. Hierna kan je weer verder met het opbouwen van je nieuwe leven. Bij een vechtscheiding verloopt de scheiding extra heftig door de vele ruzies. Partners maken elkaar zwart en de dreigementen vliegen je om de oren. De psychische klachten die bij een vechtscheiding worden ervaren zijn vaak heftiger en leiden helaas soms tot psychische schade bij een van de partners. Zoek in deze situatie op tijd hulp van een psycholoog of andere hulpverlener om je scheiding te verwerken.

Psychische schade kind

Kinderen houden nog jaren last van een vechtscheiding. Een vechtscheiding is een vorm van kinderverwaarlozing. Een scheiding heeft sowieso enorm veel impact op een kind. Kinderen die een vechtscheiding hebben meegemaakt hebben vaker last van depressieve gevoelens, ervaren meer stress, zijn agressiever en hebben grotere kans om later zelf ook te gaan scheiden. Probeer daarom altijd voor je kinderen een scheiding zo goed mogelijk te laten verlopen. Een kind houdt van beide ouders en kan niet kiezen. Wanneer een ouder zich in het bijzijn van een kind negatief uitlaat over de andere ouder brengt dit het kind in een loyaliteitsconflict. Onderschat de psychische gevolgen van een vechtscheiding niet!

Hulp bij vechtscheiding

Blijf niet langer zitten in de ellende van een vechtscheiding. Zoek hulp! Onze juridische adviseurs zitten klaar om jou te helpen. Ze beantwoorden jouw vragen en brengen je indien nodig in contact met een advocaat of mediator bij jou in de buurt. Al onze advocaten en mediators werken tegen het laagste uurtarief van €105,61 exclusief btw.

Hulp nodig?

Zit je in een scheiding of vechtscheiding en heb je hier vragen over? Wil je in contact komen met een goede advocaat of mediator? Wij helpen je graag verder en bellen je vrijblijvend even terug.

Bel mij!

Gratis advies

Gratis rechtshulp voor het eerste juridisch advies via onze helpdesk.

Snel contact

Binnen een dag contact met een advocaat of mediator.

Deskundig

Een kundige advocaat of mediator die past bij jouw zaak.

Laagste uurtarief

Een vast en laag uurtarief voor een advocaat.
vechtscheiding
Via Vechtscheiding.nl ben ik in contact gekomen met een ervaren advocaat die mijn Vechtscheiding in goede banen weet te leiden.
dennis
Via Vechtscheiding.nl ben ik in contact gebracht met een goede advocaat. De advocaat heeft de zaak opgepakt en in overleg met alle partijen wordt de scheiding nu afgewikkeld.
Mevrouw van Kampen
Mijn ex-vrouw dreigde dat ik de kinderen niet meer te zien kreeg wanneer ik weigerde om meer alimentatie te betalen. Via Vechtscheiding.nl kreeg ik de hulp en informatie waar ik naar op zoek was.
De heer van Dam