Kind Centraal

Eigenlijk zouden de belangen van het kind centraal moeten staan in een scheiding. Vechtscheidingen zijn zeer schadelijk voor de kinderen. Kinderen hebben veel last van de ruzies en daarmee is het eigenlijk een vorm van kindermishandeling. Eind 2014 heeft Jeugdzorg Nederland een nieuwe methodiek gepresenteerd voor complexe scheidingen. Met deze nieuwe methode moet de positie van kinderen in een vechtscheiding verbeteren.

Belangen van het kind voorop

In een vechtscheiding moet het belang van het kind centraal staan. Ouders voeren vaak hun eigen strijd. Probeer samen de belangen van het kind voorop te stellen. Ook na de scheiding blijven jullie beide ouders van jullie kind. Door de kinderen blijf je in een bepaalde mate met elkaar verbonden of je dat nou leuk vindt of niet. Probeer daarom als partners en gezamenlijke ouders te scheiden, gun het ouderschap aan elkaar en de kinderen. Veel advocaten en mediators begeleiden zogenaamde gezamenlijke echtscheidingen. Onze advocaten doen dit tegen het laagste uurtarief van €105,61 exclusief btw. Neem vrijblijvend contact op met onze juridische adviseurs voor meer informatie. Bel ons op 0900 – 44 000 40 (€ 2,5 p/m) of vul het contactformulier in.

Hulpverlening kind

Er zijn veel hulpinstanties die jullie kinderen kunnen begeleiden tijdens jullie scheiding. Bij een vechtscheiding is het altijd raadzaam om hulp in te schakelen. Een kind voelt zich vaak verdrietig en zit met veel vragen. Een hulpverlener leert kinderen omgaan met de emoties en problemen die een kind ervaart tijdens een (vecht)scheiding. Ook wordt de relatie tussen de ouders en het kind behandeld. Het kind wordt centraal gezet in de scheiding. Want ondanks alle emoties die meespelen is het belangrijk dat het kind zo min mogelijk last heeft van de scheiding.

Hulp nodig?

Zit je in een scheiding of vechtscheiding en heb je hier vragen over? Wil je in contact komen met een goede advocaat of mediator? Wij helpen je graag verder en bellen je vrijblijvend even terug.

Bel mij!

Gratis advies

Gratis rechtshulp voor het eerste juridisch advies via onze helpdesk.

Snel contact

Binnen een dag contact met een advocaat of mediator.

Deskundig

Een kundige advocaat of mediator die past bij jouw zaak.

Laagste uurtarief

Een vast en laag uurtarief voor een advocaat.
vechtscheiding
Via Vechtscheiding.nl ben ik in contact gekomen met een ervaren advocaat die mijn Vechtscheiding in goede banen weet te leiden.
dennis
Via Vechtscheiding.nl ben ik in contact gebracht met een goede advocaat. De advocaat heeft de zaak opgepakt en in overleg met alle partijen wordt de scheiding nu afgewikkeld.
Mevrouw van Kampen
Mijn ex-vrouw dreigde dat ik de kinderen niet meer te zien kreeg wanneer ik weigerde om meer alimentatie te betalen. Via Vechtscheiding.nl kreeg ik de hulp en informatie waar ik naar op zoek was.
De heer van Dam