Kinderen

  • Kinderen zijn vaak de dupe van een vechtscheiding.
  • Zij krijgen te maken met een loyaliteitsconflict of hebben het gevoel te moeten kiezen tussen hun ouders.
  • Voorkom dat jouw kinderen de dupe worden van jullie scheiding! Schakel op tijd hulp in!
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Lees voor

Jaarlijks krijgen ongeveer 57.000 kinderen te maken met de echtscheiding van hun ouders. Bij 14.000 van deze kinderen gaat het om een vechtscheiding. Elk jaar komen hier zo’n 3500 kinderen bij. Deze kinderen hebben erg veel last van de scheiding van hun ouders. Zij komen terecht in een loyaliteitsconflict en ondervinden vaak psychische schade door de vechtscheiding. Kinderen kunnen hier nog jaren of soms zelfs hun hele leven last van hebben. Daarom is het voorkomen van een vechtscheiding zo ontzettend belangrijk.

Vechten voor de kinderen

Veel vechtscheidingen ontstaan doordat ouders vechten om de kinderen. Hierbij geven zij zelf meestal aan dat zij voor de belangen van hun kind vechten, maar meestal gaat het om een stuk eigenbelang. In de praktijk blijkt telkens weer dat de kinderen juist de grootste slachtoffers zijn binnen een vechtscheiding. Ouders lijken de belangen van het kind te vergeten en alleen aan zichzelf te denken.

Kinderen houden nog jaren last van een vechtscheiding. Het is belangrijk dat ouders hun verantwoordelijkheid nemen. Schakel op tijd de nodige hulp in en probeer de scheiding zo goed mogelijk af te wikkelen voor jullie kinderen. Probeer je eigen belang opzij te zetten en kijk wat nou eigenlijk het beste zou zijn voor de kinderen. Heb je hier hulp bij nodig? Neem dan gerust even contact op. Onze medewerkers zijn bereikbaar op 088-6002810 (gebruikelijke belkosten). Zij geven je vrijblijvend juridisch advies en brengen je indien nodig in contact met een ervaren mediator of advocaat bij jou in de buurt.

Wat doet een vechtscheiding met een kind?

Een vechtscheiding heeft ontzettend veel impact op het leven van een kind. Een scheiding is al heftig. Alles wordt anders. Op zo’n moment heb je juist stabiliteit en bevestiging van je ouders nodig. Is er sprake van een vechtscheiding, dan zijn de ouders vooral bezig met het elkaar zoveel mogelijk dwarszitten, ruziemaken en moeilijk doen. Dit zorgt voor nog meer onzekerheid bij kinderen. Zij zijn op dit soort momenten heel erg bang om één van hun ouders kwijt te raken en zullen er alles aan doen om dit te voorkomen.

Wat is een loyaliteitsconflict?

Heb je het over vechtscheidingen, dan komt het woord loyaliteitsconflict regelmatig voorbij. Wij zullen je uitleggen wat dit nou precies is en hoe het werkt. Kinderen houden onvoorwaardelijk van hun ouders. Die liefde gaat heel diep. Maken ouders constant ruzie en praten de ouders los van elkaar negatief over de andere ouder waar het kind bij is, dan komt een kind in een soort tweestrijd terecht.

Zo kan dit ervoor zorgen dat een kind na een dagje bij papa niet bij mama thuis durft te vertellen hoe gezellig het was, omdat moeder altijd alleen maar op vader loopt te mopperen en hij haar geen verdriet wil doen. Bij vader zal het kind niet veel over de situatie bij moeder vertellen, omdat hij/zij weet dat dit gevoelig ligt. Hierdoor loopt het kind op zijn tenen om niemand voor het hoofd te stoten. Ook kan een kind het gevoel krijgen te moeten kiezen. Een kind kan onmogelijk kiezen tussen twee ouders waar hij/zij heel veel van houdt. 

Hulp nodig?

Het is wel duidelijk dat vechtscheidingen voor kinderen echt heftig zijn. Heb jij het idee dat jullie scheiding de verkeerde kant op gaat? Zoek dan op tijd hulp! De kinderen mogen geen slachtoffer worden van jullie echtscheiding. Onze juridische adviseurs luisteren naar jouw verhaal, staan je vrijblijvend te woord en geven gratis juridisch advies. Ze brengen je indien nodig in contact met een ervaren advocaat of mediator bij jou in de buurt.

Meer informatie