Als je gaat trouwen verwacht je natuurlijk niet dat het mis gaat. Toch eindigt ongeveer één op de drie huwelijken in een scheiding. Gelukkig lukt het veel stellen om in goed overleg tot goede afspraken te komen. Helaas zijn er ook genoeg stellen die met ruzie uit elkaar gaan. Maar liefst twintig procent van de scheidingen eindigt in een vechtscheiding. Zoek tijdig hulp wanneer je in een vechtscheiding zit. Onze medewerkers helpen je graag verder. Bel 088-6002810 (gebruikelijke belkosten) voor vrijblijvend juridisch advies!

Ruzie ontstaat door reden scheiding

Het is vooral de reden van de scheiding die bepaalt of de partners met ruzie uit elkaar gaan of niet. Het kan zijn dat jullie uit elkaar gegroeid zijn en het er allebei over eens zijn dat het beter is ieder je eigen weg te gaan. In zo’n situatie zal een scheiding minder boosheid en wrokgevoelens met zich meebrengen dan een scheiding wegens vreemdgaan.

Was er tijdens het huwelijk al veel ruzie, dan zal dit bij de scheiding niet ineens anders zijn. Probeer er wel voor te zorgen dat de boosheid en de ruzie niet de overhand krijgen. Hoe sneller jullie tot afspraken komen, hoe prettiger. Is de wil om er samen uit te komen er wel, maar vinden jullie het moeilijk om met elkaar te overleggen zonder ruzie te krijgen, dan kan een mediator uitkomst bieden. Deze zit bij jullie gesprekken en probeert deze in goede banen te leiden, zodat er goede afspraken op papier kunnen worden gezet. Zoek je een goede mediator bij jullie in de buurt, dan bellen wij je graag even terug om te bekijken wie jullie hier het beste bij zou kunnen helpen.

Van ruzie naar vechtscheiding

Is de ruzie te heftig om er samen uit te komen of willen jullie echt niet meer met elkaar om tafel, dan kun je het beste een eigen advocaat in de arm nemen. Wacht hier niet te lang mee. Een scheiding met veel ruzie ontwikkelt zich gemakkelijk naar een serieuze vechtscheiding. Een advocaat zal jouw belangen behartigen en ervoor zorgen dat je zo goed mogelijk uit de scheiding komt. De advocaten zullen eerst proberen om in onderling overleg tot afspraken te komen. Lukt dit niet, dan zal een rechter zich over de kwestie buigen. Wil je advies over jouw situatie? Of wil je in contact komen met een ervaren juridische specialist die jouw zaak kan oppakken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. En wij helpen je graag verder.