Met ruzie uit elkaar

Als je gaat trouwen verwacht je natuurlijk niet dat het mis gaat. Toch eindigt ongeveer één op de drie huwelijken in een scheiding. Gelukkig lukt het veel stellen om in goed overleg tot goede afspraken te komen. Helaas zijn er ook genoeg stellen die met ruzie uit elkaar gaan. Maar liefst twintig procent van de scheidingen eindigt in een vechtscheiding. Zoek tijdig hulp wanneer je in een vechtscheiding zit. Onze medewerkers helpen je graag verder. Bel 0900 – 44 000 40 (€ 2,5 cent p/m) voor vrijblijvend juridisch advies!

Ruzie ontstaat door reden scheiding

Het is vooral de reden van de scheiding die bepaalt of de partners met ruzie uit elkaar gaan of niet. Het kan zijn dat jullie uit elkaar gegroeid zijn en het er allebei over eens zijn dat het beter is ieder je eigen weg te gaan. In zo’n situatie zal een scheiding minder boosheid en wrokgevoelens met zich meebrengen dan een scheiding wegens vreemdgaan.

Was er tijdens het huwelijk al veel ruzie, dan zal dit bij de scheiding niet ineens anders zijn. Probeer er wel voor te zorgen dat de boosheid en de ruzie niet de overhand krijgen. Hoe sneller jullie tot afspraken komen, hoe prettiger. Is de wil om er samen uit te komen er wel, maar vinden jullie het moeilijk om met elkaar te overleggen zonder ruzie te krijgen, dan kan een mediator uitkomst bieden. Deze zit bij jullie gesprekken en probeert deze in goede banen te leiden, zodat er goede afspraken op papier kunnen worden gezet. Zoek je een goede mediator bij jullie in de buurt, dan bellen wij je graag even terug om te bekijken wie jullie hier het beste bij zou kunnen helpen.

Van ruzie naar vechtscheiding

Is de ruzie te heftig om er samen uit te komen of willen jullie echt niet meer met elkaar om tafel, dan kun je het beste een eigen advocaat in de arm nemen. Wacht hier niet te lang mee. Een scheiding met veel ruzie ontwikkelt zich gemakkelijk naar een serieuze vechtscheiding. Een advocaat zal jouw belangen behartigen en ervoor zorgen dat je zo goed mogelijk uit de scheiding komt. De advocaten zullen eerst proberen om in onderling overleg tot afspraken te komen. Lukt dit niet, dan zal een rechter zich over de kwestie buigen. Let er wel op dat een vechtscheiding een dure aangelegenheid kan zijn. Het kan soms lang duren en veel advocaten hebben een behoorlijk hoog tarief. Zoek je een goede advocaat, maar wel tegen een lager tarief? Neem dan contact op met onze juridische medewerkers. Zij kunnen je in contact brengen met een goede en betaalbare advocaat bij jou in de buurt.

Hulp nodig?

Zit je in een scheiding of vechtscheiding en heb je hier vragen over? Wil je in contact komen met een goede advocaat of mediator? Wij helpen je graag verder en bellen je vrijblijvend even terug.

Bel mij!

Gratis advies

Gratis rechtshulp voor het eerste juridisch advies via onze helpdesk.

Snel contact

Binnen een dag contact met een advocaat of mediator.

Deskundig

Een kundige advocaat of mediator die past bij jouw zaak.

Laagste uurtarief

Een vast en laag uurtarief voor een advocaat.
vechtscheiding
Via Vechtscheiding.nl ben ik in contact gekomen met een ervaren advocaat die mijn Vechtscheiding in goede banen weet te leiden.
dennis
Via Vechtscheiding.nl ben ik in contact gebracht met een goede advocaat. De advocaat heeft de zaak opgepakt en in overleg met alle partijen wordt de scheiding nu afgewikkeld.
Mevrouw van Kampen
Mijn ex-vrouw dreigde dat ik de kinderen niet meer te zien kreeg wanneer ik weigerde om meer alimentatie te betalen. Via Vechtscheiding.nl kreeg ik de hulp en informatie waar ik naar op zoek was.
De heer van Dam