Met ruzie uit elkaar

  • Met ruzie uit elkaar gaan maakt het maken van goede afspraken een stuk lastiger.
  • Dit kan je voorkomen door de juiste hulp in te schakelen.
  • Wij brengen je graag in contact met de juiste specialist!
9,5
Klanten vertellen

1299 beoordelingen

Lees voor

Als je gaat trouwen verwacht je natuurlijk niet dat het mis gaat. Toch eindigt ongeveer één op de drie huwelijken in een scheiding. Gelukkig lukt het veel stellen om in goed overleg tot goede afspraken te komen. Helaas zijn er ook genoeg stellen die met ruzie uit elkaar gaan. Maar liefst twintig procent van de scheidingen eindigt in een vechtscheiding.

Heb jij het idee dat jouw scheiding wel eens kan uitlopen op een vechtscheiding? Zoek dan op tijd hulp! Het inschakelen van de juiste specialist kan een vechtscheiding voorkomen! Onze medewerkers helpen je graag verder. Bel 088-6002810 (gebruikelijke belkosten) voor vrijblijvend juridisch advies!

Ruzie ontstaat door reden scheiding

Het is vooral de reden van de scheiding die uiteindelijk bepaalt of de partners met ruzie uit elkaar gaan of niet. Het kan zijn dat jullie uit elkaar gegroeid zijn en het er allebei over eens zijn dat het beter is ieder je eigen weg te gaan. In zo’n situatie zal een scheiding minder boosheid en wrokgevoelens met zich meebrengen dan een scheiding waarbij één van de twee is vreemdgegaan.

Was er tijdens het huwelijk al veel ruzie, dan zal dit bij de scheiding niet ineens anders zijn. Probeer er wel voor te zorgen dat de boosheid en de ruzie niet de overhand krijgen. Hoe sneller jullie tot afspraken komen, hoe prettiger.

Is de wil om er samen uit te komen er wel, maar vinden jullie het moeilijk om met elkaar te overleggen zonder ruzie te krijgen, dan kan een mediator uitkomst bieden. Deze zit bij jullie gesprekken en probeert deze in goede banen te leiden, zodat er goede afspraken op papier kunnen worden gezet. Op deze manier hoeft er geen advocaat aan te pas te komen en ontstaat er geen vervelende strijd. Zoek je een goede mediator bij jullie in de buurt, dan bellen wij je graag even terug om te bekijken wie jullie hier het beste bij zou kunnen helpen.

Van ruzie naar vechtscheiding

Is de ruzie te heftig om er samen uit te komen, hebben jullie hele tegenstrijdige belangen of willen jullie echt niet meer met elkaar om tafel, dan kun je het beste een eigen advocaat in de arm nemen. Wacht hier niet te lang mee. Een scheiding met veel ruzie ontwikkelt zich gemakkelijk naar een serieuze vechtscheiding. Het op tijd inschakelen van een advocaat kan dit voorkomen.

Wat doet een advocaat precies?

Een advocaat zal jouw belangen behartigen en ervoor zorgen dat je zo goed mogelijk uit de scheiding komt. Als jij een advocaat in de arm neemt, is de kans groot dat de ex dit ook doet. Op dat moment gaat het overleg niet meer tussen jullie samen, maar tussen de advocaten. De advocaten zullen eerst proberen om in onderling overleg tot afspraken te komen. Lukt dit niet, dan zal een rechter zich over de kwestie buigen.

Wil je advies over jouw situatie? Of wil je in contact komen met een ervaren juridische specialist die jouw zaak kan oppakken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. En wij helpen je graag verder.

Hoe verder na de scheiding?

De manier waarop de scheiding verloopt bepaalt ook in grote mate hoe jullie contact na de scheiding verder verloopt. Is het jullie met behulp van een mediator gelukt om goede afspraken te maken waar jullie je allebei in kunnen vinden? Dan is de kans groot dat het contact tussen jullie aardig goed blijft en dat jullie je ook allebei netjes aan de gemaakte afspraken houden. Is er sprake van een gevecht, waarbij uiteindelijk de rechter een knoop moet doorhakken? Dan is er eigenlijk altijd een winnaar en een verliezer. Dit komt het contact meestal niet ten goede en zorgt er ook voor dat iemand zich aan afspraken moet gaan houden waar hij/zij helemaal niet achter staat. De kans dat dit op termijn een keer misgaat is groter.

Schakel de juiste hulp in om strijd te voorkomen!

Het op tijd inschakelen van de juiste hulp kan uiteindelijk voorkomen dat je in een vechtscheiding terecht komt. Dit kan een mediator zijn of advocaat. Beiden zullen er alles aan doen om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ben jij benieuwd wie jij het beste kan inschakelen bij jouw scheiding? Neem dan gerust contact met ons op voor gratis advies!

Meer informatie