Co-ouderschap bij vechtscheiding

Wanneer je na een echtscheiding co-ouderschap aangaat betekent dit dat de kinderen evenveel bij vader als bij moeder zijn. Zo zien de kinderen beide ouders evenveel. Bij co-ouderschap is er door de regel ook meer contact tussen de ouders. Co-ouderschap vereist veel overleg, dus het is belangrijk dat ouders goed met elkaar kunnen communiceren en samenwerken. Je kunt je dus afvragen of co-ouderschap geschikt is voor ouders die in een vechtscheiding zitten.

Omgangsregeling bij vechtscheidingen

Co-ouderschap is in de laatste jaren toegenomen. Voor veel kinderen is co-ouderschap de meest gunstige omgangsregeling. Co-ouderschap werkt echter alleen als beide ouders met elkaar kunnen overleggen. Soms wordt co-ouderschap door de rechter opgelegd wanneer stellen er samen niet uit komen. Bij vechtscheidingen kan dit helemaal verkeerd uitpakken. Het is belangrijk om in belang van het kind te kijken welke omgangsregeling het beste werkt. Bij vechtscheidingen kan dit betekenen dat er toch voor eenhoofdig gezag gekozen wordt.

Voordelen co-ouderschap

Voordeel van co-ouderschap is dat een kind beide ouders evenveel ziet. Zo zijn beide ouders evenveel betrokken bij het dagelijks leven van een kind. Ook hebben kinderen twee kamers en gaan ze met beide ouders op vakantie.

Nadelen co-ouderschap

Een nadeel van co-ouderschap kan de onrust zijn. Een kind heeft twee vaste verblijfplaatsen, ieder met z’ n eigen regels. Een kind kan het gevoel krijgen zich steeds te moeten aanpassen. Ook het wekelijkse gesleep met de spullen kan als onrustig worden ervaren.

Wat is het beste in mijn situatie?

Vraag je je af of co-ouderschap geschikt is voor jullie? Neem vrijblijvend contact op met onze juridische medewerkers. Zij bespreken jouw persoonlijke situatie, geven aanvullende informatie over co-ouderschap en kunnen je vrijblijvend adviseren.

Hulp nodig?

Zit je in een scheiding of vechtscheiding en heb je hier vragen over? Wil je in contact komen met een goede advocaat of mediator? Wij helpen je graag verder en bellen je vrijblijvend even terug.

Bel mij!

Gratis advies

Gratis rechtshulp voor het eerste juridisch advies via onze helpdesk.

Snel contact

Binnen een dag contact met een advocaat of mediator.

Deskundig

Een kundige advocaat of mediator die past bij jouw zaak.

Laagste uurtarief

Een vast en laag uurtarief voor een advocaat.
vechtscheiding
Via Vechtscheiding.nl ben ik in contact gekomen met een ervaren advocaat die mijn Vechtscheiding in goede banen weet te leiden.
dennis
Via Vechtscheiding.nl ben ik in contact gebracht met een goede advocaat. De advocaat heeft de zaak opgepakt en in overleg met alle partijen wordt de scheiding nu afgewikkeld.
Mevrouw van Kampen
Mijn ex-vrouw dreigde dat ik de kinderen niet meer te zien kreeg wanneer ik weigerde om meer alimentatie te betalen. Via Vechtscheiding.nl kreeg ik de hulp en informatie waar ik naar op zoek was.
De heer van Dam