Wanneer je na een echtscheiding co-ouderschap aangaat betekent dit dat de kinderen evenveel bij vader als bij moeder zijn. Zo zien de kinderen beide ouders evenveel. Bij co-ouderschap is er door de regel ook meer contact tussen de ouders. Het vereist veel overleg, dus het is belangrijk dat ouders goed met elkaar kunnen communiceren en samenwerken. Je kunt je dus afvragen of co-ouderschap geschikt is voor ouders die in een vechtscheiding zitten. Wil je hier advies over? Wij luisteren naar je verhaal en adviseren je vrijblijvend. Bel ons vrijblijvend op 088-6002810 (gebruikelijke belkosten).

Omgangsregeling bij vechtscheidingen

Co-ouderschap is in de laatste jaren toegenomen. Voor veel kinderen is co-ouderschap de meest gunstige omgangsregeling. Deze omgangsregeling werkt echter alleen als beide ouders met elkaar kunnen overleggen. Soms wordt co-ouderschap door de rechter opgelegd wanneer stellen er samen niet uit komen. Bij vechtscheidingen kan dit helemaal verkeerd uitpakken. Het is belangrijk om in belang van het kind te kijken welke omgangsregeling het beste werkt. Bij vechtscheidingen kan dit betekenen dat er toch voor eenhoofdig gezag gekozen wordt.

Voordelen co-ouderschap

Een voordeel van co-ouderschap is dat een kind beide ouders evenveel ziet. Zo zijn beide ouders evenveel betrokken bij het dagelijks leven van een kind. Ook hebben kinderen twee kamers en gaan ze met beide ouders op vakantie.

Nadelen co-ouderschap

Een nadeel van co-ouderschap kan de onrust zijn. Een kind heeft twee vaste verblijfplaatsen, ieder met z’ n eigen regels. Een kind kan het gevoel krijgen zich steeds te moeten aanpassen. Ook het wekelijkse gesleep met de spullen kan als onrustig worden ervaren. Sommige kinderen hebben hier moeite mee.

Wat is het beste in mijn situatie?

Vraag je je af of co-ouderschap geschikt is voor jullie? Neem vrijblijvend contact op met onze juridische medewerkers. Zij luisteren naar je verhaal, bespreken jouw persoonlijke situatie, geven aanvullende informatie en kunnen je vrijblijvend adviseren.