Wat is een vechtscheiding?

  • Er zijn maar weinig scheidingen die vlekkeloos verlopen.
  • Staan jullie op bepaalde punten recht tegenover elkaar, dan spreek je van een vechtscheiding.
  • Zoek op tijd hulp voor de boel escaleert!
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Lees voor

Er zijn maar weinig scheidingen die helemaal vlekkeloos verlopen. Ook al kun je nog zo goed met elkaar overleggen, je komt toch altijd wel een paar struikelblokken tegen. Toch lukt het de meeste stellen wel om er, met het inschakelen van de juiste hulp, samen uit te komen en dus in goed overleg uit elkaar te gaan. Helaas zijn er ook scheidingen waarbij dit totaal onmogelijk lijkt. De betrokkenen staan lijnrecht tegenover elkaar en van goed overleg is geen sprake meer. In dat geval spreek je van een vechtscheiding.

Zit ik in een vechtscheiding?

Er zijn verschillende soorten vechtscheidingen. Eigenlijk spreek je al van een vechtscheiding als jullie allebei een eigen advocaat in de arm hebben genomen. Goed overleg is schijnbaar niet meer mogelijk. Vaak lukt het de advocaten wel om samen tot goede afspraken te komen en zo niet, dan zal de rechter een beslissing nemen. Erger wordt het als de partners elkaar het leven zuur gaan maken. Scheldpartijen, elkaar zwartmaken, het weghouden van de kinderen en zelfs fysiek geweld zijn hierbij helaas aan de orde van de dag.

Schakel op tijd hulp in

Zit je in een vechtscheiding? Schakel dan op tijd de juiste hulp in, om ervoor te zorgen dat de boel niet escaleert. Wil je jouw situatie bespreken met een van onze medewerkers, neem dan gerust even contact met ons op. Samen kijken we hoe je hier zo goed mogelijk uit kunt komen.

Meer informatie