Wat is een vechtscheiding?

Er zijn maar weinig scheidingen die helemaal vlekkeloos verlopen. Ook al kun je nog zo goed met elkaar overleggen, je komt toch altijd wel een paar struikelblokken tegen. Toch lukt het de meeste stellen wel om er, met het inschakelen van de juiste hulp, samen uit te komen en dus in goed overleg uit elkaar te gaan. Helaas zijn er ook scheidingen waarbij dit totaal onmogelijk lijkt. De betrokkenen staan lijnrecht tegenover elkaar en van goed overleg is geen sprake meer. In dat geval spreek je van een vechtscheiding.

Zit ik in een vechtscheiding?

Er zijn verschillende soorten vechtscheidingen. Eigenlijk spreek je al van een vechtscheiding als jullie allebei een eigen advocaat in de arm hebben genomen. Goed overleg is schijnbaar niet meer mogelijk. Vaak lukt het de advocaten wel om samen tot goede afspraken te komen en zo niet, dan zal de rechter een beslissing nemen. Erger wordt het als de partners elkaar het leven zuur gaan maken. Scheldpartijen, elkaar zwartmaken, het weghouden van de kinderen en zelfs fysiek geweld zijn hierbij helaas aan de orde van de dag.

Schakel op tijd hulp in

Zit je in een vechtscheiding? Schakel dan op tijd de juiste hulp in, om ervoor te zorgen dat de boel niet escaleert. Wil je jouw situatie bespreken met een van onze medewerkers, neem dan gerust even contact met ons op. Samen kijken we hoe je hier zo goed mogelijk uit kunt komen.

Hulp nodig?

Zit je in een scheiding of vechtscheiding en heb je hier vragen over? Wil je in contact komen met een goede advocaat of mediator? Wij helpen je graag verder en bellen je vrijblijvend even terug.

Bel mij!

Gratis advies

Gratis rechtshulp voor het eerste juridisch advies via onze helpdesk.

Snel contact

Binnen een dag contact met een advocaat of mediator.

Deskundig

Een kundige advocaat of mediator die past bij jouw zaak.

Laagste uurtarief

Een vast en laag uurtarief voor een advocaat.
vechtscheiding
Via Vechtscheiding.nl ben ik in contact gekomen met een ervaren advocaat die mijn Vechtscheiding in goede banen weet te leiden.
dennis
[LayerSliderWP] Invalid shortcode