De kosten voor een vechtscheiding kunnen flink oplopen. Hoe langer jullie over bepaalde zaken discussiëren of hoe langer het duurt voor een van jullie akkoord gaat met het voorstel van de ander, hoe hoger de uiteindelijke kosten. Daarom is het van belang dat je op tijd de goede hulp zoekt. Iemand die jou ondersteunt bij jouw zaak. Wij werken samen met ervaren familierecht advocaten en mediators. Zij hebben de juiste ervaring om jouw zaak op te pakken. Bel ons op 088-6002810 (gebruikelijke belkosten) voor meer informatie.

Hoe kan ik de kosten laag houden?

De beste manier om de kosten laag te houden is om samen de scheiding in te gaan. Een mediator of gezamenlijke advocaat kan er voor zorgen dat jullie er toch samen uitkomen en dat er goede afspraken op papier worden gezet. Hierdoor bespaar je tijd en geld. Daarnaast scheelt het ook een hoop frustraties en geruzie. Een bijkomend voordeel is dat een mediationtraject in sommige gevallen vergoed wordt door de rechtsbijstandverzekering. Een gezamenlijke scheiding is vaak sneller afgewikkeld en kost dus uiteindelijk minder tijd en geld.

Een ander punt dat invloed heeft op de kosten van de scheiding is de gesubsidieerde rechtsbijstand. Heb je een wat lager inkomen, dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een zogenaamde toevoeging. Deze toevoeging zorgt ervoor dat je zelf alleen een eigen bijdrage hoeft te betalen. De overheid betaalt in zo’n geval de rest van de kosten van de mediator. Wij kunnen bekijken of je hiervoor in aanmerking komt en kunnen je in contact brengen met een goede toevoegingsadvocaat of mediator bij jou in de buurt.

Schakel de juiste specialist in

Het inschakelen van de juiste specialist kan je ook een hoop geld besparen. Heb je een advocaat die alleen maar olie op het vuur gooit en de strijd alleen maar verder aanwakkert, dan zal de scheiding langer duren en meer gaan kosten. In dit soort situaties heb je veel meer aan iemand die juist gaat proberen om in overleg met de advocaat van de tegenpartij toch tot afspraken te komen. Daarnaast is het belangrijk om iemand in te schakelen die ervaring heeft met vechtscheidingen en hier goed mee om weet te gaan.

Contact

Wil je weten wie jou het beste kan helpen bij de scheiding of welke optie voor jou het goedkoopst zal zijn? Bel ons dan vrijblijvend op 088-6002810 (gebruikelijke belkosten). Wij bespreken jouw situatie met je door en bekijken wat in jouw geval verstandig is.