Kosten vechtscheiding

Vooral bij een vechtscheiding kunnen de advocaatkosten behoorlijk oplopen. Hoe langer jullie over bepaalde zaken discussiëren of hoe langer het duurt voor een van jullie akkoord gaat met het voorstel van de ander, hoe hoger de uiteindelijke kosten. Normaal gesproken kost een advocaat rond de 200 euro per uur. Wat betreft de kosten liggen die bij een gemiddelde scheiding rond de 2500 à 3000 euro. Bij een vechtscheiding kunnen die kosten zomaar oplopen tot tienduizenden euro’s. Onze advocaten werken tegen het laagste uurtarief van €105,61 exclusief btw. Bel ons op 0900 – 44 000 40 (€ 2,5 cent per minuut) voor meer informatie.

Hoe kan ik de kosten laag houden?

De beste manier om de kosten laag te houden is om samen de scheiding in te gaan. Een mediator of gezamenlijke advocaat kan er voor zorgen dat jullie er toch samen uitkomen en dat er goede afspraken op papier worden gezet. Hierdoor bespaar je tijd en geld. Daarnaast wordt in sommige gevallen een mediationtraject vergoed door de rechtsbijstandverzekering. Een ander punt dat invloed heeft op de kosten van de scheiding is de gesubsidieerde rechtsbijstand. In bepaalde gevallen (afhankelijk van het inkomen) kun je in aanmerking komen voor een zogenaamde toevoeging. Deze toevoeging zorgt ervoor dat je zelf alleen een eigen bijdrage hoeft te betalen. De overheid betaalt in zo’n geval de rest van de kosten van de mediator. Wij kunnen bekijken of je hiervoor in aanmerking komt en kunnen je in contact brengen met een goede toevoegingsadvocaat of mediator bij jou in de buurt.

Laagste advocatentarief

Kom je niet in aanmerking voor een toevoeging, maar wil je wel besparen op de advocaatkosten, dan kun je bij ons terecht voor een advocaat of een mediator die je tegen het laagste uurtarief van €105,61 exclusief btw kan helpen. Neem hiervoor gerust contact op met onze medewerkers. Zij spreken jouw situatie met je door en bekijken wat in jouw geval verstandig is.

Hulp nodig?

Zit je in een scheiding of vechtscheiding en heb je hier vragen over? Wil je in contact komen met een goede advocaat of mediator? Wij helpen je graag verder en bellen je vrijblijvend even terug.

Bel mij!

Gratis advies

Gratis rechtshulp voor het eerste juridisch advies via onze helpdesk.

Snel contact

Binnen een dag contact met een advocaat of mediator.

Deskundig

Een kundige advocaat of mediator die past bij jouw zaak.

Laagste uurtarief

Een vast en laag uurtarief voor een advocaat.
vechtscheiding
Via Vechtscheiding.nl ben ik in contact gekomen met een ervaren advocaat die mijn Vechtscheiding in goede banen weet te leiden.
dennis
Via Vechtscheiding.nl ben ik in contact gebracht met een goede advocaat. De advocaat heeft de zaak opgepakt en in overleg met alle partijen wordt de scheiding nu afgewikkeld.
Mevrouw van Kampen
Mijn ex-vrouw dreigde dat ik de kinderen niet meer te zien kreeg wanneer ik weigerde om meer alimentatie te betalen. Via Vechtscheiding.nl kreeg ik de hulp en informatie waar ik naar op zoek was.
De heer van Dam