Vooral bij een vechtscheiding kunnen de advocaatkosten behoorlijk oplopen. Hoe langer jullie over bepaalde zaken discussiëren of hoe langer het duurt voor een van jullie akkoord gaat met het voorstel van de ander, hoe hoger de uiteindelijke kosten. Daarom is het van belang dat je tijdig goede hulp zoekt. Iemand die jou ondersteunt bij jouw zaak. Wij werken samen met ervaren familierecht advocaten en mediators. Zij hebben de juiste ervaring om jouw zaak op te pakken. Bel ons op 088-6002810 (gebruikelijke belkosten) voor meer informatie.

Hoe kan ik de kosten laag houden?

De beste manier om de kosten laag te houden is om samen de scheiding in te gaan. Een mediator of gezamenlijke advocaat kan er voor zorgen dat jullie er toch samen uitkomen en dat er goede afspraken op papier worden gezet. Hierdoor bespaar je tijd en geld. Daarnaast wordt in sommige gevallen een mediationtraject vergoed door de rechtsbijstandverzekering. Een ander punt dat invloed heeft op de kosten van de scheiding is de gesubsidieerde rechtsbijstand. In bepaalde gevallen (afhankelijk van het inkomen) kun je in aanmerking komen voor een zogenaamde toevoeging. Deze toevoeging zorgt ervoor dat je zelf alleen een eigen bijdrage hoeft te betalen. De overheid betaalt in zo’n geval de rest van de kosten van de mediator. Wij kunnen bekijken of je hiervoor in aanmerking komt en kunnen je in contact brengen met een goede toevoegingsadvocaat of mediator bij jou in de buurt.

Contact

Wil je meer weten over juridische hulp? Of heb je advies nodig? Bel ons dan vrijblijvend op 088-6002810 (gebruikelijke belkosten). Wij bespreken jouw situatie met je door en bekijken wat in jouw geval verstandig is.