Fysiek leed

Naast psychisch leed kan er ook sprake zijn van fysiek leed. Hiervan is sprake als er tijdens de relatie of de (vecht)scheiding geweld wordt gebruikt. Fysiek leed overkomt niet alleen vrouwen, ook mannen zijn slachtoffer van fysiek leed.

Fysiek leed relatie

Maar liefst een op de vijf vrouwen geeft geweld als reden voor de relatiebreuk. Het komt helaas maar al te vaak voor dat frustraties binnen een relatie worden geuit door fysiek geweld. Dit geweld komt vaak voort uit een gevoel van onmacht. Daarnaast voelen dominante mannen zich soms vernederd als hun vrouw bij ze weg gaat. Door middel van geweld proberen zij dit te voorkomen. Er zijn instanties die je hierbij kunnen helpen, zoals het Blijf van mijn Lijf huis. Hier kunnen vrouwen en kinderen terecht, die worden mishandeld of bedreigd. Tegenwoordig zijn er ook voor mannen speciale Blijf van mijn Lijf huizen.

Fysiek leed vechtscheiding

In een vechtscheiding hebben ex-partners veel ruzie. Helaas blijven die ruzies niet altijd beperkt tot verbaal geweld. In sommige vechtscheidingen wordt er ook fysiek geweld gebruikt. Door de wanhoop die ervaren wordt verliest men de controle over zichzelf. Helaas zijn in veel vechtscheidingen kinderen getuige of soms zelfs slachtoffer van dit fysieke geweld. Dit levert enorm veel schade op.

Juridische hulp

Is er sprake van huiselijk geweld en ben je bang om aan je partner te laten weten dat je wilt scheiden, dan is het verstandig om de juiste juridische hulp in te schakelen. Een eigen advocaat zal je helpen om zo goed mogelijk en zo veilig mogelijk uit deze situatie te komen. Wil je in contact komen met een goede advocaat, die ervaring heeft met dit soort situaties, dan helpen wij je graag verder. Al onze advocaten werken tegen het laagste uurtarief van €105,61 exclusief btw.

Hulp nodig?

Zit je in een scheiding of vechtscheiding en heb je hier vragen over? Wil je in contact komen met een goede advocaat of mediator? Wij helpen je graag verder en bellen je vrijblijvend even terug.

Bel mij!

Gratis advies

Gratis rechtshulp voor het eerste juridisch advies via onze helpdesk.

Snel contact

Binnen een dag contact met een advocaat of mediator.

Deskundig

Een kundige advocaat of mediator die past bij jouw zaak.

Laagste uurtarief

Een vast en laag uurtarief voor een advocaat.
vechtscheiding
Via Vechtscheiding.nl ben ik in contact gekomen met een ervaren advocaat die mijn Vechtscheiding in goede banen weet te leiden.
dennis
Via Vechtscheiding.nl ben ik in contact gebracht met een goede advocaat. De advocaat heeft de zaak opgepakt en in overleg met alle partijen wordt de scheiding nu afgewikkeld.
Mevrouw van Kampen
Mijn ex-vrouw dreigde dat ik de kinderen niet meer te zien kreeg wanneer ik weigerde om meer alimentatie te betalen. Via Vechtscheiding.nl kreeg ik de hulp en informatie waar ik naar op zoek was.
De heer van Dam