Naast psychisch leed kan er ook sprake zijn van fysiek leed. Hiervan is sprake als er tijdens de relatie of de (vecht)scheiding geweld wordt gebruikt. Fysiek leed overkomt niet alleen vrouwen, ook mannen zijn slachtoffer van fysiek leed.

Fysiek leed relatie

Maar liefst één op de vijf vrouwen geeft geweld als reden voor de relatiebreuk. Het komt helaas maar al te vaak voor dat frustraties binnen een relatie worden geuit door fysiek geweld. Dit geweld komt vaak voort uit een gevoel van onmacht. Daarnaast voelen dominante mannen zich soms vernederd als hun vrouw bij ze weg gaat. Door middel van geweld proberen zij dit te voorkomen. Er zijn instanties die je hierbij kunnen helpen, zoals het Blijf van mijn Lijf huis. Hier kunnen vrouwen en kinderen terecht, die worden mishandeld of bedreigd. Tegenwoordig zijn er ook voor mannen speciale Blijf van mijn Lijf huizen.

Fysiek leed vechtscheiding

In een vechtscheiding hebben ex-partners veel ruzie. Helaas blijven die ruzies niet altijd beperkt tot verbaal geweld. In sommige vechtscheidingen wordt er ook fysiek geweld gebruikt. Door de wanhoop die ervaren wordt, verliest men de controle over zichzelf. Helaas zijn in veel vechtscheidingen kinderen getuige of soms zelfs slachtoffer van dit fysieke geweld. Dit levert enorm veel schade op.

Juridische hulp

Is er sprake van huiselijk geweld en ben je bang om aan je partner te laten weten dat je wilt scheiden, dan is het verstandig om de juiste juridische hulp in te schakelen. Een eigen advocaat zal je helpen om zo goed mogelijk en zo veilig mogelijk uit deze situatie te komen.

Ben je bang voor hoge kosten, dan is het goed om te weten dat je misschien in aanmerking komt voor een toevoeging. De meeste mensen kennen dit als pro deo advocaat. Heb je een wat lager inkomen, dan hoef je de advocaatkosten niet zelf te betalen. Dit doet de overheid. Zelf betaal je alleen een eigen bijdrage. Laat dit dus geen drempel zijn om hulp te zoeken. 

Wil je in contact komen met een goede advocaat, die ervaring heeft met dit soort situaties, dan helpen wij je graag verder. Wij kennen al onze advocaten persoonlijk en weten daardoor goed wie bij jouw zaak past.