Wat is het lastigste onderdeel van een scheiding?

05 mrt, 2024 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Wij vroegen via onze poll aan onze bezoekers wat ze het lastigste vinden aan de scheiding. Het blijkt dat het brengen van de boodschap naar zowel de partner als de kinderen het moeilijkste is. Maar ze lopen ook tegen andere zaken aan. Wij lopen door de meest genoemde redenen heen.

Lastig om te vertellen

Het is vooral erg lastig om aan de kinderen te vertellen. Dit vindt bijna 30 procent van de bezoekers het moeilijkste. Wij snappen dit als geen ander. Wij hebben een whitepaper hierover geschreven met tips hoe je het aan je kinderen kan vertellen. Wellicht helpt dit jullie.

Het blijkt dat ook veel mensen het lastig vinden om aan de partner te vertellen. Blijf altijd open en eerlijk naar elkaar, maar houdt wel respect!

Afspraken over verdeling en financiën

Het wordt ook lastig gevonden om goede afspraken te maken over de verdeling van de bezittingen en geld. Geld is altijd een gevoelig onderwerp. Ieder wil zo goed mogelijk uit deze nare situatie komen. Zorg dat je de alimentatie laat berekenen zodat er geen discussie ontstaat. Een taxateur kan je helpen de spullen te taxeren zodat er een eerlijke verdeling kan plaatsvinden.

Afspraken over de kinderen

Het maken van afspraken over de kinderen is ook een moeilijk iets. Wie ziet de kinderen wanneer. Ga je voor co-ouderschap? Hoe ga je om met vakanties en feestdagen? Gelukkig kunnen advocaten en mediators jullie hierin begeleiden. Zorg dus dat je altijd een goede specialist in de armen neemt. Je hoeft niet alles zelf uit te zoeken. Wij brengen jou vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Wij werken met zowel mediators als advocaten samen. Vul ons contactformulier in en wij nemen jullie situatie door. Hieruit volgt een advies op maat.

Welke specialist is het beste voor ons?

Tot slot geven mensen aan dat ze niet weten wie hen het beste kan helpen. Tegenwoordig vind je zoveel informatie op internet. Wij snappen dat je door de bomen het bos niet ziet. Gelukkig kunnen wij je hierbij helpen. Sinds 2005 werken wij al samen met de beste familierechtspecialisten. Wanneer je ons belt nemen wij gratis en vrijblijvend jouw situatie door. Wij zoeken vervolgens in ons netwerk naar de specialist die het beste bij jou of jullie past. Neem die eerste stap en vul vrijblijvend ons contactformulier in, wij bellen jou terug en helpen je!