Waarom ouders moorden bij vechtscheiding

27 okt, 2015 | nieuws
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Een aantal keer per jaar hoor je over tragische situaties waarbij een van de ouders de kinderen vermoord. In veel van deze situaties zitten de ouders in een vechtscheiding. De situatie heeft hen tot wanhoop gedreven. Maar wat leidt tot zo’n onomkeerbare en heftige daad?

Verschil tussen moeders en vaders

Er is een verschil tussen waarom moeders moorden en waarom vaders moorden. Bij moeders komt het voort uit eenzaamheid en angst. Ze hebben het gevoel dat het kind het niet bij vader kan achterblijven. Moeders nemen om die reden hun kind liever mee de dood in. Bij vaders die doordraaien zijn er in veel gevallen problemen rondom de omgangsregeling. Er is sprake van woede en een gevoel van machteloosheid. Heftig hoe een echtscheiding kan leiden tot de dood van een onschuldig kind. Een kind wat nooit voor het huwelijk heeft gekozen, maar voort is gekomen uit de liefde tussen twee personen.

Begeleiding bij vechtscheiding

Rouwdeskundige Daan Westerink pleit net als vele anderen voor meer begeleiding bij vechtscheidingen. Betere begeleiding en preventieve maatregelen zouden escalatie van een vechtscheiding moeten voorkomen. Hierbij kun je denken aan monitoring van het gezin en mediation. Maar ook begeleiding bij het op de rit krijgen van het leven zonder elkaar. Vooral veel vrouwen hebben hier moeite mee. Echtscheidingen zouden sowieso beter begeleid moeten worden zodat we het aantal vechtscheidingen kunnen terugdringen. Een vechtscheiding is en blijft een vorm van kindermishandeling.