Vijf jaar cel voor kinderontvoering

15 okt, 2019 | nieuws
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Onlangs werd de 54-jarige Khaled el M. uit Breda door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar. Dit omdat hij zijn dochters ontvoerde naar Egypte. De moeder van de kinderen, die toen twee en zes jaar oud waren, kreeg haar kinderen vijftien jaar lang amper te zien.

Vakantie

Khaled ging in 2003 samen met zijn kinderen op vakantie naar zijn geboorteland Egypte, maar bracht vervolgens de meisjes niet meer terug naar Nederland. Vijftien jaar lang vocht de moeder voor haar dochter en werd door alle rechterlijke instanties in het gelijk gesteld. Zij heeft namelijk het eenhoofdig gezag over haar kinderen. Toch bleek het bijna onmogelijk om iets voor elkaar te krijgen. Vijftien jaar lang mocht zij haar dochters af en toe bezoeken in Egypte, terwijl de familie van vader erbij was.

Terug naar Nederland

Eind januari 2018 besloot Khaled samen met zijn dochters terug te gaan naar Nederland. Dit vooral omdat hij met zijn nieuwe vrouw kinderen heeft en de zorg in Nederland beter is dan in Egypte. Hij vloog naar Brussel en werd hier meteen gearresteerd, omdat hij internationaal gesignaleerd stond. De kinderen werden naar de nieuwe vrouw van Khaled gebracht.

Vervreemd

Helaas bleek al snel dat de dochters ondertussen behoorlijk van hun moeder vervreemd waren. De kinderen waren tegen haar opgezet en wilden in eerste instantie geen contact met hun moeder. Ondertussen begint het contact met de dochters langzaamaan te herstellen en woont één van hen nu bij moeder.

Straf

Tegen Khalid werd in eerste instantie een jaar gevangenisstraf geëist. Een opvallend lage straf waar moeder het ook totaal niet mee eens was. Gelukkig vond de rechtbank ook dat deze eis volstrekt geen recht deed aan de “zeer ernstige strafbare feiten.” Hij onttrok de dochters bijna vijftien jaar lang aan het gezag van hun moeder en krijgt een gevangenisstraf van vijf jaar opgelegd.