Verplichte hulp bij vechtscheiding in Rotterdam

06 mei, 2015 | Algemeen, nieuws
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Rotterdam wilt dat ouders die geen hulp hebben bij hun vechtscheiding dit verplicht krijgen. Op deze manier wilt de gemeente voorkomen dat kinderen de dupe worden van een scheiding.

Problemen vechtscheiding

Steeds meer echtscheidingen verlopen problematisch. Scheldpartijen, elkaar zwartmaken en de kinderen gebruiken als machtsmiddel, allemaal veelvoorkomende problemen bij een vechtscheiding. Een huwelijk begon ooit liefdevol, dit kan nooit de bedoeling zijn geweest, aldus wethouder Hugo de Jonge (zorg, CDA). Wanneer men verplicht hulp krijgt kunnen, een deel van, deze problemen voorkomen worden.

Toename aantal vechtscheidingen

Het aantal vechtscheidingen neemt de afgelopen jaren toe. Ongeveer één op de tien echtscheidingen is een vechtscheiding. Ook jeugdbescherming Rotterdam-Rijnmond merkt dat het aantal problematische echtscheidingen toeneemt. Voorheen kregen ze ongeveer één melding per week. Tegenwoordig krijgen ze dagelijks een melding. Hier moet wat aan gebeuren. Veel kinderen zijn de dupe van deze zogenaamde vechtscheidingen.

Kinderen de dupe

Een kind is vaak de dupe van de vechtscheiding tussen zijn/haar ouders. Een kind houdt hier nog jaren last van. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die een vechtscheiding hebben meegemaakt later meer problemen hebben dan andere kinderen. Volgens de Jonge is het belangrijk dat niet alleen ouders, maar ook scholen, rechters en advocaten gaan inzien dat een vechtscheiding een vorm van kinderverwaarlozing is. Wanneer ouders er niet alles aan doen om de strijd met de ex-partner te beëindigen, moet er verplicht hulp worden ingeschakeld. Kinderen moeten beschermd worden!

Verplicht mediation vechtscheiding

De Jonge spreekt deze maand met experts over verplichte mediation. Ouders kunnen er nu voor kiezen om de hulp van een mediator in te schakelen bij het opstellen van het ouderschapsplan. Niet iedereen doet dit, onder andere vanwege de kosten. Echter tijdig hulp inschakelen kan juist kosten besparen. Vechtscheidingen duren vaak langer en kosten over het algemeen meer geld. De mediators en advocaten van Vechtscheiding.nl helpen je tegen het laagste uurtarief van €105,61 exclusief btw. Onze medewerkers informeren je graag vrijblijvend. Neem contact op met onze juridische helpdesk voor meer informatie.