Veel vechtscheidingen in Amsterdam

02 apr, 2015 | Algemeen, nieuws
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Het aantal vechtscheidingen in Amsterdam is de afgelopen vier jaar verdubbeld. De gemeente Amsterdam heeft om deze reden besloten extra jeugdhulp in te kopen. Ook is de gemeente het project vechtscheidingen gestart. Voornamelijk hoog opgeleide ouders vechten elkaar de tent uit bij een scheiding.

Ingrijpen kinderbescherming

Het exacte aantal vechtscheidingen is niet bekend. Niet alle vechtscheidingen worden gemeld. Het is wel bekend dat de Raad voor de Kinderbescherming het afgelopen jaar 314 keer moest ingrijpen. Deze scheidingen waren in zoverre problematisch dat er een gezag- en omgangsonderzoek moest worden uitgevoerd. Bij 25% van de scheidingen kwam er vervolgens een beschermingsonderzoek omdat de ontwikkeling van het kind werd bedreigd.

Extra jeugdhulp

De gemeente Amsterdam heeft voor dit jaar extra preventieve jeugdhulp ingekocht. Zij hopen hiermee op tijd problemen te signaleren. Hierbij heeft de gemeente rekening gehouden met een toename in het aantal vechtscheidingen.

Plan voor toekomst

De verwachting is dat het aantal vechtscheidingen alleen maar toeneemt de komende jaren. Daarom is de gemeente het project vechtscheidingen gestart. Het doel is om alle instanties beter met elkaar te laten samenwerken. Hiermee hoopt de gemeente op tijd vechtscheidingen te signaleren en de juiste hulp te kunnen bieden.