Vaderverstoting moet strafbaar worden

01 aug, 2017 | Kinderen, nieuws
9,5
Klanten vertellen

1299 beoordelingen

Amsterdamse advocaat Richard van der Weide vindt dat vaderverstoting strafbaar moet worden. Momenteel corrigeren rechters moeder niet. En helaas saboteren vele moeders het contact tussen vader en kinderen. Een kwalijke zaak aldus de advocaat. Ook wij horen vaak verhalen van ouderverstoting. Een kwalijke zaak want het is een vorm van kindermishandeling. Hier moet wat aan gedaan worden!

Wraak op de ex

Steeds vaker komen vechtscheidingen voor. Een van de issues binnen een vechtscheiding is ouderverstoting. Vooral veel vaders ondervinden hier problemen mee. Vrouwen proberen op deze manier wraak te nemen op hun ex-partner. Vaders mogen hun kind niet meer zien. De rechtspraak doet hier vrij weinig aan. Vaak wordt het zo gelaten voor de rust van de kinderen nadat er al jaren geprocedeerd is. Opmerkelijk want de Hoge Raad heeft eind 2014 bepaalt dat het tot de taak van de rechter behoort om altijd te onderzoeken of het mogelijk is om contact te krijgen met de niet verzorgende ouder. Dit in belang van vader, maar vooral ook de kinderen.

Kindermishandeling

Ouderverstoting is een vorm van kindermishandeling. Kinderen kunnen zowel psychische als lichamelijke klachten ondervinden wanneer ze een van de ouders niet meer mogen zien. Het wordt ook wel PAS (Parental Alienation Syndrome) genoemd. Door de toename van vechtscheidingen neemt ook het PAS fenomeen toe. Het zou goed zijn als hier een oplossing voor komt in welke vorm dan ook. Er moet door de rechters gekeken worden naar strafrechtelijke sancties. Ouderverstoting moet stoppen en gauw!