Tool studiekosten alleenstaande ouders

20 mrt, 2015 | Kinderen
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Rijksoverheid komt met een nieuwe tool voor alleenstaande ouders die een opleiding willen volgen. Met deze tool zie je gemakkelijk op welke regelingen jij recht hebt. Kijk op studiemetkind.nl voor meer informatie.

Regelingen studiekosten

Wil je als alleenstaande ouder gaan studeren? Dat kost geld. Naast de kosten voor je opleiding ben je wellicht ook geld kwijt aan reiskosten, boeken en opvang voor de kinderen. Gelukkig zijn er verschillende regelingen die je helpen bij het betalen van dit soort kosten. De tool van Rijksoverheid zet de verschillende mogelijkheden voor je op een rij. Vul jouw gegevens in en kijk waar jij recht op hebt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan studiefinanciering of kinderopvangtoeslag.

Hoe werkt het?

Op de website van Rijksoverheid vind je een vragenlijst met 5 vragen. Geef antwoord op de vijf vragen en klik op ‘Laat de regelingen zien’. Vervolgens krijg je een lijst van de regelingen waar jij recht op hebt. Deze regelingen kan je vervolgens aanvragen. Bij iedere regeling staat een website en een telefoonnummer of e-mailadres. Daarmee kun je uitzoeken of je inderdaad recht hebt op een regeling. Ook lees je hoe je de regeling meteen kunt aanvragen.