Tijdelijk onderdak in parentshouse

10 feb, 2017 | Algemeen, Kinderen
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Een nieuwe ontwikkeling voor ouders die te maken hebben met een scheiding. In Amersfoort kunnen ouders in de eerste fase van hun scheiding terecht in een zogenaamd parentshouse. Dit parentshouse biedt één van de betrokken ouders een rustig onderdak. Dit zorgt voor minder spanning bij de betrokken kinderen.

Belang van kinderen

“Het gaat ons om ouders die gaan scheiden. Hierbij staat vooral het belang van de betrokken kinderen centraal. Zij hebben altijd te lijden van een scheiding en bij een vechtscheiding zijn zij vaak het voorwerp van onderhandelingen”, zo zegt Rolinka Klein Kranenburg, voorzitter van het bestuur Stichting Parentshouses Amersfoort.

Waar moet je heen?

Als mensen besluiten te gaan scheiden en ze wonen nog samen onder één dak, dan kan dit voor nogal wat frustraties zorgen. De sfeer thuis is te snijden en de kinderen zijn hier vaak de dupe van. Het is dan vaak het beste als één van de twee ouders tijdelijk de woning verlaat. Helaas is dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Want waar moet je terecht en hoe moet je dat gaan betalen. De woonlasten zijn vaak te hoog om daarnaast ook nog particulier te gaan huren en het kost tijd om de eigen woning te verkopen. Sommigen komen daardoor terecht op een vakantiepark, bij familie en er zijn er zelfs die in hun auto bivakkeren.

Parentshouses

De parentshouses bieden in zo’n geval een oplossing. De stichting kocht een aantal woningen die ondertussen vrijwel woonklaar zijn. Iedere woning heeft drie zelfstandige woonunits. De ouders die hier gebruik van maken betalen wel huur, maar dit is inclusief alle kosten. Op deze manier kunnen ouders in scheiding een nieuwe start maken en bij hun kinderen in de buurt blijven wonen. Zij mogen hier maximaal een jaar blijven tot zij iets anders hebben gevonden. De kinderen kunnen blijven slapen.