9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Steeds vaker zien we dat scheidingen uitlopen op een vechtscheiding. De afgelopen jaren merken wij op kantoor een echte toename. Alarmerend! Wat een vechtscheiding heeft veel gevolgen voor zowel de kinderen als degene die gaan scheiden. Een op de drie huwelijken eindigt in een scheiding en maar liefst 16.000 minderjarige kinderen in Nederland hebben ernstig te lijden onder een vechtscheiding.

Straf voor vechtscheiding

Een vechtscheiding heeft vaak fysieke en psychische gevolgen. De consequenties zijn groot en er wordt in Nederland hard gewerkt om het bewustzijn hiervan te vergroten. Uit onderzoek van Uitelkaar.nl blijkt dat 73 procent van de Nederlanders vinden dat een vechtscheiding bestraft moet worden.  Met name 65 plussers vinden dit belangrijk. Ook vinden Nederlanders dat men meer aan hun relatie moet werken voordat ze besluiten uit elkaar te gaan, bijvoorbeeld in de vorm van relatietherapie. Er wordt vaak gezegd dat een vechtscheiding een vorm van kindermishandeling is. Dan zou een straf op zijn plaats zijn. Echter zal betere begeleiding wellicht ook uitkomst bieden. Hoe dan ook moet het aantal vechtscheidingen omlaag.

Te snel opgeven

Stellen moeten dus niet te snel opgeven blijkt uit onderzoek. Maar soms gaat het gewoon echt niet meer. Dan is het van belang dat een echtscheiding zo rustig en goed mogelijk verloopt. Een goede mediator of advocaat kan jullie hierbij ondersteunen. Maar vergeet ook niet dat een groot deel hiervan bij jullie zelf ligt. Natuurlijk zijn er emoties en is een scheiding enorm lastig. Probeer echter altijd het welzijn van de kinderen voorop te zetten.

Hulp of vragen?

Heb je hulp nodig of heb je vragen? Wij helpen je graag verder. Bel ons gerust op werkdagen op 088-6002810 (gebruikelijke belkosten) of vul het contactformulier in.