Steeds minder scheidingen eindigen in een vechtscheiding

28 sep, 2020 | Algemeen, Geen categorie
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Wat een mooi nieuws! Steeds minder scheidingen eindigen in een vechtscheiding. Dit blijkt uit onderzoek van bureau Kantar. Zij ondervroegen 500 gescheiden Nederlanders. Dit is een zeer positieve ontwikkeling voor kinderen, maar ook voor hun ouders. Slechts één op de zeventien scheidingen eindigt tegenwoordig nog in een vechtscheiding. In 2010 was dat nog gemiddeld één op de vijf.

Negatieve gevolgen vechtscheiding

De afgelopen jaren is er veel aandacht geweest voor de negatieve gevolgen van een vechtscheiding. Met name voor de negatieve gevolgen voor de kinderen. Het lijkt te zijn aangekomen. Ouders denken steeds vaker aan het belang van hun kinderen, verklaren deskundigen. Ze proberen echt de scheiding goed en waar het kan samen te regelen. En snappen dat het in ieders belang is om er samen uit te komen. In de meeste gevallen ontstond er geen ruzie en hoefde de rechter geen uitspraak te doen over zaken.

Co-ouderschap

Stellen kiezen ook steeds vaker voor co-ouderschap. Dit gebeurd ondertussen in een derde van de gevallen. Beide zien de voordelen van co-ouderschap in. Zo blijf je beide veel betrokken bij de kinderen en hun opvoeding. Voor co-ouderschap is het wel van belang dat je met elkaar kunt overleggen. Dit draagt ook zeker bij aan de daling van het aantal vechtscheidingen.