Ruim vijfhonderd ideeën tegen vechtscheiding

05 dec, 2016 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Een aantal maanden geleden lanceerde het ministerie van Veiligheid en Justitie de website Divorce Challenge. Tot en met 21 november kon iedereen ideeën indienen om het aantal vechtscheidingen in Nederland terug te dringen. Meer dan 500 ideeën zijn binnengekomen. De ideeën worden nu voorgelegd aan een panel van experts.

Plan tegen vechtscheiding toelichten

In totaal worden de indieners van zo’n tien tot vijftien voorstellen uitgenodigd om hun plan verder toe te lichten. Vervolgens wordt op 14 december bekend gemaakt welke ideeën steun krijgen van het ministerie en andere organisaties.

Tegengaan vechtscheiding

Er komen steeds meer vechtscheidingen. Kinderen zijn hier vaak de dupe van. Zij ervaren veel fysieke en mentale problemen door een vechtscheiding. Het ministerie vindt dat er wat moet veranderen en hoopt met dit initiatief een bijdrage te leveren. Het is belangrijk dat de betrokken hulpverleners en advocaten beter gaan samenwerken. Ook de Nederlandse Orde van Advocaten pleit hiervoor. Het belang van het kind moet ten alle tijden voorop worden gesteld.

Onderzoek naar oorzaak vechtscheiding

Om de problemen goed aan te kunnen pakken moet meer onderzoek worden gedaan naar de oorzaken van een vechtscheiding. Welke factoren dragen bij aan een vechtscheiding en welke aanpak helpt de vechtscheiding voorkomen. Er is nog veel werk aan de winkel, maar het streven is om het aantal vechtscheidingen terug te dringen.