9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Gemeente Houten wil dat jonge ouders voortaan op een soort van ‘puppycursus’ gaan om zo toekomstige scheidingen te voorkomen.

Emotionele impact

Aandacht voor de geboorte van een kind is er genoeg, maar ouders zijn vaak niet goed voorbereid op de emotionele impact die de geboorte van een kindje kan hebben. Het krijgen van een kind heeft veel invloed op zowel het dagelijks leven als je relatie. Aanstaande ouders zijn zich hier vaak niet heel erg bewust van en dat moet gaan veranderen. Dat is de conclusie van het onderzoek ‘Langer bij elkaar”. Het onderzoek brengt de hulpverlening rond scheidingen in Houten in beeld en geeft tips om dit te verbeteren en ook preventieve maatregelen te nemen.

Kind in de knel

De verantwoordelijke wethouder van de gemeente Houten is Jana Smith van de ChristenUnie. Zij stelt voor om vanaf 2020 ieder jaar 20.000 euro uit te trekken voor de hulpverlening rond scheiden. Hierbij heeft de positie van het kind de grootste aandacht. “Voorkomen dat een kind in de knel komt, staat voorop”, aldus Jana Smith.

Pinkcloud

Een van de mogelijkheden is om aanstaande ouders een korte cursus te bieden. Door hen een baby-voucher te bieden, waarmee zij gratis gebruik kunnen maken van de cursus Pinkcloud, worden zij een beetje klaargestoomd voor het ouderschap. Pinkcloud is een ‘vrolijke en luchtige e-cursus’ die de stellen samen thuis op de bank kunnen doen. Ze kijken filmpjes, doen kwisjes en beantwoorden vragen. Deze cursus bestaat al enige tijd. Een oud-deelnemer was positief: “Het is toch bizar dat als je een hond neemt, je naar een puppycursus gaat, maar als je een baby krijgt, moet je het zelf uitvogelen. Wij hebben echt super veel geleerd.”