Ouders vechten over vaccinatie dochter

16 aug, 2019 | Juridisch, Kinderen, nieuws
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Een gescheiden stel kreeg flinke ruzie over de vraag of hun 2-jarige dochter wel of niet gevaccineerd moest worden. De vader wilde zijn dochter laten vaccineren, maar de moeder weigerde dit. Uiteindelijk kwam de zaak zelfs voor de rechter.

Bijwerkingen

De moeder was niet van plan haar dochtertje te laten inenten. Volgens haar was de dochter immers gezond. Daarnaast was zij bang voor eventuele bijwerkingen. De vader was het hier niet mee eens. Samen kwamen zij er niet uit, waardoor de zaak uiteindelijk voor de rechter kwam.

Vaccineren

De rechter was er snel uit en oordeelde dat het meisje inderdaad gevaccineerd moest worden. Dit omdat dit in belang is van het kind en de overheid dit ook voorschrijft. Helaas heeft de vader geen omgang zonder begeleiding met zijn dochter, waardoor hij haar niet kan laten inenten. En ook al kreeg hij gelijk, de moeder weigerde nog steeds om de prikken te gaan halen en liet haar dochter nog steeds niet vaccineren. Helaas moet er nu dus opnieuw een rechtszaak plaatsvinden. Niet over de vraag of het meisje ingeënt moet worden, want daar is al een besluit over genomen. Nu gaat de zaak over de praktische kant van het verhaal.

Dwangsom

De vader vroeg de rechter om een dwangsom op te leggen voor iedere dag dat de moeder weigerde de prikken te halen. Dit ging de rechter te ver. Het hof heeft er nu een deskundige bijgehaald om te bekijken hoe de vaccinatie toch geregeld kan worden als moeder iedere medewerking weigert.