Ouder van je kind blijf je altijd!

23 nov, 2021 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1299 beoordelingen

Soms wordt ons gevraagd wat wij ouders in vechtscheiding willen meegeven. Een goed advies of praktische tips om de vechtscheiding op te lossen. Helaas gaat dit niet zo gemakkelijk. Wanneer men in een vechtscheiding zit zijn de problemen vaak groot. Wat we echter wel meegeven is dat jullie altijd ouders blijven van jullie kind. En daardoor zullen jullie altijd verbonden zijn.

De gemene deler

Hoe weinig je ook nog gemeen lijkt te hebben met je ex. Je hebt een gemene deler: de kinderen. De zorg, trotsheid en onvoorwaardelijke liefde voor je kinderen. Die delen jullie ten alle tijden. En dat zal de basis moeten zijn om de scheiding en de periode erna zo goed mogelijk op te lossen. Je hoeft elkaar niet meer aardig te vinden, maar je blijft wel beide ouder. Probeer dat altijd in gedachten te houden. Die rol delen jullie beide en dat brengt een bepaalde verantwoordelijkheid met zich mee.

Samen ouder zijn en blijven

Het mooiste is als je ook samen ouder kunt blijven. Hiermee bedoelen we er samen zijn voor je kind. Als jullie zoon of dochter jarig is of moet afzwemmen is het fijn dat beide ouders er zijn om dat moment te delen. Als er iets is op school is het fijn als je dit in de rol als ouders kunt bespreken. Vind dus een manier om toch samen ouder te blijven. Daarvoor hoef je niet bij elkaar te zijn als stel.

Liefde voor het kind als basis

Ons advies is dan ook om de liefde voor jullie kind als basis te houden. Als basis voor de nieuwe relatie die jullie samen moeten gaan opbouwen. Niet meer met elkaar als stel, maar wel met elkaar als ouder. Want hoe moeilijk de relatie tussen jullie ook is. Jullie willen een goede relatie behouden met jullie kind. En dat gaat makkelijker als er onderlinge communicatie en overleg mogelijk is.