Ook gemeente Nijkerk biedt extra hulp bij vechtscheiding

15 feb, 2018 | Geen categorie
9,5
Klanten vertellen

1299 beoordelingen

De gemeente Nijkerk zet zich in om kinderen in een vechtscheidingssituatie te helpen en te ondersteunen. Om dit te kunnen doen zijn er twee projecten gestart. Begeleide omgangsregeling (BOR) en Home-start. Beide projecten zijn bedoeld voor kinderen tot 14 jaar oud.

Humanitas

Beide projecten zijn een initiatief van Humanitas. Bij het project BOR gaat het voornamelijk om de omgangsregeling. Er zijn veel kinderen die door een vechtscheiding de andere ouder niet of nauwelijks zien. Hier wil Humanitas verandering in brengen door de ouders te gaan begeleiden. “Het doel is om het kind weer met de andere ouder te leren omgaan”, aldus Paul van Rijn, vrijwilliger bij Humanitas. Een half jaar lang worden de gezinnen intensief begeleid. In eerste instantie worden er afspraken gemaakt op neutrale locaties waar de uitwonende ouder zijn kinderen kan zien, zonder dat de andere ouder hierbij is. Langzaamaan wordt het contact weer hersteld en is het de bedoeling dat ouders en kinderen weer naar elkaar toegroeien. Hopelijk ontstaat er hier door meer contact met de uitwonende ouder. Voorwaarde is wel dat beide ouders hiervoor openstaan.

Home-start

Het andere project heet Home-start. Binnen dit project worden ouders met een hulpvraag ondersteund. Gezinnen die het moeilijk vinden om met hun kinderen om te gaan worden een jaar lang ondersteund door een vrijwilliger. Deze geeft het tips en laat zien hoe je bepaalde dingen het beste aan kunt pakken. Gezinnen kunnen zich hier zelf voor aanmelden of worden doorverwezen.