Mijn ex woont in België. Moet ik mij nog aan de omgangsregeling houden?

30 mrt, 2020 | nieuws
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Ook in deze moeilijke periode is het belangrijk om je zoveel mogelijk aan de omgangsregeling te houden. Maar wat als je ex in België woont?

Mag je de Belgische grens over?

In België zijn de regels rondom corona iets strenger dan in Nederland. Zo zijn momenteel de grenzen dicht en mag je de grens alleen passeren als je hier echt een goede reden voor hebt. Ben je grensarbeider of heb je een beroep in de vitale sector, dan kun je een vignet aanvragen waarmee je de grens makkelijk over kan. Maar ook voor het naleven van omgangsregelingen wordt een uitzondering gemaakt. Wil je met je kind de grens over om hem naar vader of moeder te brengen, dan is het wel belangrijk om de nodige papieren mee te nemen. Je hebt nodig:

  • Paspoort en/of ID van jou en je kind.
  • Belgische verblijfskaart.
  • Een bewijs van de omgangsregeling.

Je houden aan de omgangsregeling

Op dit moment is er dus geen enkele reden om je niet te houden aan de omgangsregeling die op papier staat. Natuurlijk kan het zo zijn dat je met andere problemen te maken krijgt. Wat als de andere ouder verkouden is of de een een vitaal beroep heeft en de ander niet? Dit zijn situaties waar niet direct een oplossing voor is. Het advies is dan ook om met elkaar te blijven overleggen. Probeer hier samen als ouders zo goed mogelijk uit te komen en zorg dat je kind hier zo min mogelijk last van heeft.

Krijg je je kind niet te zien?

Krijg jij ondanks alle adviezen je kind niet te zien? Dan is het verstandig om een advocaat in te schakelen. Neem voor advies hierover gerust contact op met onze juridische medewerkers. Zij bekijken wat de mogelijkheden zijn en helpen je op weg.