Kinderen in vechtscheiding eigen advocaat

09 dec, 2016 | Kinderen
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Kinderen die te maken hebben met een vechtscheiding zouden over een eigen advocaat moeten kunnen beschikken. Deze eigen raadsman kan de belangen van het kind behartigen. De Nederlandse Orde van Advocaten is van mening dat het kind bij een scheiding centraal moet staan en diende onlangs een aanbeveling in bij het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Vechtscheidingen terugdringen

Deze aanbeveling van de Orde is een reactie op het initiatief van Tweede Kamerlid Jeroen Recourt van de PvdA. Zijn doel is het aantal vechtscheidingen terug te dringen. Zo zorgde hij voor de lancering van de zogenaamde Divorce Challenge, een project waar plannen en ideeën konden worden neergelegd om de positie van het kind in een vechtscheiding te verbeteren.

Begeleiding

De advocatenorde is van mening dat kinderen bij een vechtscheiding professionele begeleiding nodig hebben. Een eigen advocaat luistert naar de wensen van het kind en maakt aan de hand hiervan een zogenaamd kindplan op. Dit wordt aan de rechter voorgelegd. Het is nog afwachten of deze aanbeveling ook in de praktijk zal worden gebracht.