Kind heeft eigen advocaat nodig bij vechtscheiding

06 okt, 2015 | Algemeen, nieuws
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Het CDA pleit voor het feit dat kinderen een eigen advocaat krijgen bij een vechtscheiding. Het aantal vechtscheidingen neemt toe. Zo’n 20% van de echtscheidingen resulteert in een vechtscheiding. Kinderen zijn hierbij vaak de dupe.

Kind wordt vergeten

Wanneer ouders in een vechtscheiding raken vergeten ze de belangen van het kind. Bij de scheiding zijn ze vooral bezig elkaar te terroriseren. Ze maken het de ander zo moeilijk mogelijk. En zien vaak niet meer hoeveel schade ze bij hun kind(eren) aanrichten. CDA-Kamerlid Keijzer geeft aan dat dit een kwalijke zaak is: ” Er moet iemand zijn die het belang van het kind in de gaten houdt”.

Bijzondere curator

De belangen van het kind moeten voorop gesteld worden. Dit kan onder andere door het aanwijzen van een bijzondere curator. Een bijzondere curator vertegenwoordigd de belangen van het kind in de rechtszaal. Kinderen onder de 12 hebben geen stem in de rechtszaal. Oudere kinderen mogen wel hun mening geven. De bijzondere curator kan een advocaat zijn of bijvoorbeeld een psycholoog. Omdat kinderen emotionele schade oplopen door een vechtscheiding is het belangrijk kinderen te beschermen. Een echtscheiding moet voor hen zo rustig en goed mogelijk worden afgewikkeld.

Hulp nodig?

Zit je in een vechtscheiding en merk je dat jullie door alle ruzies voorbij gaan aan de belangen van jullie kinderen? Schakel dan hulp extra hulp in. Zorg dat jullie kind wordt bijgestaan door een bijzondere curator. Onze juridische adviseurs helpen je graag verder. Bel ons op 0900 – 0267 ( gebruikelijke belkosten ).