Gemeente Heerlen biedt ouders hulp bij scheiding

10 dec, 2018 | Algemeen, nieuws
9,5
Klanten vertellen

1299 beoordelingen

Gemeente Heerlen start een hulpservice voor ouders die gaan scheiden. De service heet: ” Echtscheidingsloket Heerlen: In goed overleg!”.  Met deze service hoopt de gemeente dat er zo min mogelijk echtscheidingen in een vechtscheiding eindigen. Het betreft een proef van twee jaar, dan worden de uitkomsten geevalueerd. Steeds meer gemeenten bieden ouders in scheiding hulp aan. De gevolgen van een vechtscheiding zijn enorm groot en de maatschappij wordt zich steeds bewuster dat we dit moeten zien te voorkomen.

Heerlen start in januari met de hulpservice. De hulp bestaat uit begeleiding en eventuele bemiddeling bij conflicten. In 2016 gingen in Heerlen 168 stellen uit elkaar. Volgens een schatting van de gemeente hebben minimaal 50 kinderen deze scheiding als een vechtscheiding ervaren. Met de hulpservice hoopt de gemeente dit aantal naar beneden te brengen.

Men kan zelf om de hulp vragen, maar je kan ook mensen aandragen uit je omgeving bij wie de scheiding dreigt een vechtscheiding te worden. De service is in alle gevallen vrijwillig. Het is geen dwingende maatregel die wordt opgelegd.