Gemeente Den Helder trekt opnieuw meer geld uit voor hulp vechtscheiding

09 jan, 2018 | Geen categorie
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Den Helder trekt opnieuw meer geld uit voor de hulp aan kinderen die te maken krijgen met een vechtscheiding. Een vechtscheiding is erg beschadigend voor kinderen en kan gezien worden als een vorm van kindermishandeling. Eerder stelde het collega al 7500 euro beschikbaar. De gemeente stelt nu ditzelfde bedrag nogmaals beschikbaar. Met dit geldt kan MEE&De Wering vijf gebroken gezinnen helpen. Bij een Begeleide Omgangsregeling (BOR) zit de vrijwilliger ertussen. Veel gezinnen hebben hier baat bij.

Positieve ervaringen

Wethouder Pieter Kos vindt het verdrietig dat het nodig is. Het is al lastig zat voor een kind wanneer ouders uit elkaar gaan. Helaas lopen de conflicten in sommige gevallen zo hoog op, dat ouders het belang van de eigen kinderen ondergeschikt maken aan dat van hunzelf. De ervaringen van de bemiddelingen die MEE&De Wering bieden zijn positief.

Aantal scheidingen groeit

Het aantal scheidingen blijft groeien in Nederland. In Noord-Holland zien we dit ook terug. In den Helder eindigt per jaar 4% van de huwelijken in een echtscheiding. In totaal komen zo’n 80 vechtscheidingen voor. Ook het aantal vechtscheidingen neemt jaarlijks toe.