Film over vechtscheiding: Marriage story

20 jan, 2020 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Helaas komen vechtscheidingen steeds meer voor. Dit inspireert ook de filmindustrie. Op Netflix is sinds 6 december Marriage story te zien. Een film waarin een echtscheiding uit de hand loopt en waar ouders tegenover elkaar komen te staan.

Punten van irritatie

Aan het begin van de film is het stel positief over elkaar. In opdracht van de mediator vertelt het echtpaar Charlie (Adam Driver) en Nicole (Scarlett Johansson) wat ze leuk vinden aan elkaar. Maar het schemert al gauw door dat niet alles koek en ei is. Waar Nicole op het begin van de film haar man prijst om zijn betrokkenheid als vader wordt dit in een later stadium een stoorfactor. Dit zie je vaak in relaties. Iets waar je eerst voor valt en hetgeen wat iemand uniek maakt, zijn vaak ook punten waar iemand zich verder in een relatie aan gaat irriteren.

Verwijten en discussies

Nicole en Charlie hebben beide het voornemen om op een harmonieuze manier uit elkaar te gaan. Vooral voor hun achtjarige zoontje Henry. Helaas raken ze steeds meer verzand in discussies en verwijten. Er ontstaat een heuze strijd die mede gevoed wordt door hun advocaten en sociale omgeving. De film is een echte aanrader. Noah Baumbach geeft de emoties prachtig weer. Hoe ver ze ook uit elkaar drijven, Baumbach laat ook de liefdevolle toon terugkomen die je aan het begin van de film ziet.