Elkaar te lijf om omgangsregeling

08 dec, 2017 | Geen categorie
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Op 28 november 2015 gingen twee mannen elkaar te lijf in Brouwershaven. Vanwege onenigheid over de omgangsregeling ontstond een vechtpartij, waarbij zij elkaar met een mes en ijzeren staat te lijf gingen.

Belangen van de kinderen

Onlangs kwam deze zaak voor de rechter. Het ging om een gescheiden man en de nieuwe vriend van de moeder. Toen het hen niet lukte om tot overeenstemming te komen over de omgangsregeling liep de situatie al snel uit de hand. De belangen van de kinderen werden volledig uit het oog verloren.

Slachtoffer

Op de vraag wie de dader was wezen de mannen naar elkaar. Kregen zij de vraag wie het slachtoffer was van de hele situatie, dan wezen zij op zichzelf. Volgens de rechtbank zitten de heren allebei fout. “De echte slachtoffers zijn de kinderen”, zo zei de voorzitter van de rechtbank.

Veroordeling

De vader van de kinderen werd veroordeeld tot een celstraf van 210 dagen, waarvan 46 voorwaardelijk. De nieuwe vriend van de moeder van de kinderen kreeg een onvoorwaardelijke celstraf van 164 dagen. Een deel van deze straf is echter omgezet in een werkstraf van 240 uur.