Directeur mag ex-vrouw niet ontslaan

09 jul, 2018 | Algemeen, Juridisch, nieuws
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Een directeur kwam terecht in een vechtscheiding met zijn vrouw. Vervelend genoeg werkte zijn vrouw ook in het bedrijf. Hij besloot haar te ontslaan. De vrouw stapte naar de rechter en werd in het gelijk gesteld. De directeur moet zijn ex in dienst houden op straffe van een dwangsom. Dit bepaalde de rechtbank in Alkmaar.

Scheiding

De scheiding vond drie jaar geleden plaats en was niet gemakkelijk. Sterker nog… nu drie jaar later loopt er nog steeds een rechtszaak over de omgangsregeling. Toch hebben de man en de vrouw na de scheiding nog maandenlang samen gewerkt. Binnen het kleine bedrijf (15 man) liepen de spanningen tussen de directeur en zijn ex-vrouw hoog op. Hij stelde haar twee keer op non actief en ook mediation werd geprobeerd. Uiteindelijk besloot de man om zijn ex te ontslaan.

Liefdesrelatie vs arbeidsrelatie

De vrouw stapte naar de rechter en kreeg zowaar gelijk. Dat de liefdesrelatie voorbij is, is nog niet meteen een reden om de arbeidsrelatie verstoord te noemen. Daarnaast bleek dat de man en de vrouw nog wel af en toe samen dingen ondernemen. Ook de argumentatie van de directeur rammelde. Naar de ex gaf hij aan dat er geen werk meer voor haar was, terwijl hij in de rechtbank aangaf dat het niet meer kunnen samenwerken de reden was voor het ontslag.

De directeur moet de ex dus gewoon aan het werk laten. Doet hij dit niet, dan moet hij 400 euro per dag betalen.