In de cel na vechtscheiding

26 feb, 2019 | nieuws
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

Een vrouw uit Veenendaal zat midden in een vechtscheiding met haar aan cocaïne verslaafde ex. De scheiding liep compleet uit de hand en werd zelfs zo erg dat de vrouw besloot hem te laten vermoorden. Ondertussen zit zij al een half jaar in de cel.

Drugsdealer

De drugsdealer van de ex wilde wel helpen om hem uit de weg te ruimen. Hij zou verkeerde drugs bij hem afleveren, die hem fataal zouden worden. De vrouw moest hem 1100 euro betalen. Moe van alle perikelen van de scheiding en het geweld waar zij mee te maken kreeg, betaalde zij de dealer. Maar er gebeurde niets.

Opgelicht

Toen deed zij iets wat niet zo slim was. Zij stapte naar de politie om te melden dat zij was opgelicht. In eerste instantie werd alleen de drugsdealer gearresteerd, maar al snel werden de vrouw en haar moeder (die ook betrokken was) ook aangehouden.

Moordplan

Ondertussen is er een flinke discussie ontstaan over wie het moordplan nou eigenlijk heeft bedacht. Was het inderdaad de vrouw of was het de drugsdealer? Deze vraag houdt ook de rechtbank en de advocaten bezig. De vrouw ontkent het brein te zijn achter het plan en doet er alles aan om ervoor te zorgen dat haar voorarrest wordt geschorst. Dit omdat zij graag haar kinderen wil zien, die voorlopig uit huis zijn geplaatst. Haar advocaat gaf aan dat zij aan alle mogelijke voorwaarden mee zou willen werken, als zij maar naar huis mag.

Herhalingsgevaar

De rechter gaat hier echter niet in mee. Dit vooral vanwege de hoogte van de mogelijke straf van wellicht 12 jaar, maar ook vanwege herhalingsgevaar. De rechtbank oordeelde dat de vrouw opnieuw onderzocht moet worden door een psycholoog om te kijken hoe groot de kans op herhaling momenteel is. De vrouw komt sowieso niet vrij voor haar zaak is behandeld in mei.