9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Villa Pinedo, een online platform voor kinderen met gescheiden ouders, komt met een nieuw project dat kinderen moet helpen om beter uit een scheiding te komen. Het buddy-project koppelt kinderen van gescheiden ouders met studenten die hetzelfde hebben meegemaakt. Ze kunnen met elkaar communiceren met de app om elkaar op die manier te ondersteunen.

De buddy’s

Je kan buddy worden als je tussen de 18 en 24 jaar oud bent en kind bent van gescheiden ouders. Daarnaast wordt gevraagd om een opleiding op sociaal-maatschappelijk gebied (bijvoorbeeld maatschappelijk werk, pabo, pedagogiek). Alle buddy’s zijn ervaringsdeskundigen op het gebied van scheiden. Daardoor begrijpen ze de kinderen die op dit moment in een scheiding zitten als geen ander. Zij bieden een luisterend oor en geven tips om om te kunnen gaan met de vervelende situaties die in een scheiding kunnen ontstaan.

Koppelen

Kinderen en de studenten worden niet willekeurig aan elkaar gekoppeld. Het koppelen gebeurt zo veel mogelijk op ervaring. Zo wordt een kind dat zenuwachtig is voor een gesprek met de kinderrechter gekoppeld aan een buddy die dit al eens heeft meegemaakt. Van alle studenten die zich hebben aangemeld, zijn er ondertussen ruim honderd geselecteerd. Ook hebben zij een training gehad van Villa Pinedo. Om de buddy’s te ondersteunen kunnen zij op een besloten Facebookpagina met elkaar overleggen over ingewikkelde situaties.

Ben je op zoek naar een luisterend oor of iemand die je advies kan geven en kan steunen of wil je jezelf aanmelden als buddy? Kijk dan even op de site van Villa Pinedo: http://www.villapinedo.nl/buddy/