Boodschap aan de ex op de buik van zoontje

9,5
Klanten vertellen

1299 beoordelingen

Een 27-jarige man uit Deventer viel zijn ex-vrouw lastig. Iedere dag stuurde hij haar twintig tot zestig berichtjes, waarin hij haar bedreigde. Toen hij een boodschap naar de ex op de buik van hun zoontje schreef was de maat vol. Deze week verscheen Agron S. voor de rechter.

Niet gezond

Op een groot scherm is in de rechtszaal een foto te zien van de peuter. Met tranen in zijn ogen houdt hij zijn t-shirt omhoog. Op zijn buik staat met balpen een tekst geschreven. Wat er precies staat is niet meer goed te lezen. Alleen het woord mama springt eruit. Agron S. ziet het probleem niet. “Is dat erg dan?”, vraagt hij aan de rechter. De politierechter is heel duidelijk: ,,Teksten op kinderen schrijven om iets over te brengen aan de ander, dat vind ik niet gezond’’.

Scheiding

Sinds Agron en zijn ex-vrouw in scheiding liggen is het mis gegaan. Vanaf dat moment stalkt hij haar met mailberichten. Soms wel zestig op een dag. De berichten worden ook steeds dreigender. ,,Je hebt nog een week de tijd. Iemand zal boeten. Laat me geen dingen doen die ik niet wil’’, leest de officier van justitie voor uit de stroom van berichten. De boodschap op de buik van haar zoontje was voor de vrouw de druppel die de emmer deed overlopen.

Stalking

De ex-vrouw wil een contactverbod. Daarnaast eist de officier van justitie een werkstraf van 80 uur en twee weken voorwaardelijk. De rechter komt toch tot een andere conclusie. Aangezien de scheiding nog niet is afgerond, is een contactverbod niet op zijn plek. Dit zou ervoor zorgen dat de scheiding onnodig moeilijk wordt. Wel krijgt de man een werkstraf van 60 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand voor stalking.