In België reisbeperking voor ouders in vechtscheiding

28 jun, 2018 | Kinderen
9,5
Klanten vertellen

1344 beoordelingen

In België kunnen rechters binnenkort een reisbeperking opleggen aan minderjarige kinderen waarvan de ouders in een vechtscheiding zitten. Dit met als doel dat ouders niet zomaar met hun kinderen naar het buitenland vertrekken. Het aantal ontvoeringen door ouders neemt door het groeiende aantal vechtscheidingen toe. En met de vakantie voor de deur zal dit naar verwachting opnieuw toenemen.

Reisbeperking

De rechter krijgt als advies mee om een reisbeperking op te leggen wanneer er ernstige vrees is voor kinderontvoering door een van de ouders. Bij binnenlandse en buitenlandse zaken worden vervolgens reisdocumenten vernietigd en/of niet afgeleverd.

Child Focus

Ook komt de organisatie Child Focus met een formulier dat gescheiden ouders kunnen ondertekenen ten tijde van de afwikkeling van de echtscheiding. Het is een eenvoudig formulier dat de ouders helpt om duidelijke afspraken te maken over de vakantie. Er staat onder andere in wanneer de ouder zal terugkeren met de kinderen. Child Focus hoopt met dit formulier ouders bewust te maken dat er duidelijke afspraken moeten worden gemaakt over de vakantie.