9,5
Klanten vertellen

1283 beoordelingen

Gemeente Rotterdam gaat het groeiende aantal vechtscheidingen proberen te bestrijden. Zij willen een zogenaamde apk invoeren voor stellen die gaan scheiden. Een jaar na de scheiding krijgen ex-stellen een brief voor een gesprek met hun scheidingsadvocaat/mediator. De zogenaamde echtscheiding apk. In dit gesprek controleert de advocaat of stellen de gemaakte afspraken nakomen. Ook wordt gekeken of er extra hulp nodig is. De gemeente Rotterdam hoopt zo het aantal vechtscheidingen terug te dringen.

Kindermishandeling

De gemeente Rotterdam is de eerste gemeente die een proef gaat draaien met zorgverlening na een echtscheiding. De apk, zoals zij deze noemen, is niet verplicht. Een ex-echtpaar is vrij het gesprek te weigeren. Een op de vijf echtscheidingen loopt uit op een vechtscheiding. Een vechtscheiding is een vorm van kindermishandeling en moet bestreden worden. Een kind voelt zich onveilig thuis bij een vechtscheiding. Terwijl veiligheid en geborgenheid basisbehoeften zijn van een kind. Vaak ontstaan de conflicten wanneer de ouders al een tijd uit elkaar zijn. Er ontstaat ruzie over de omgangsregeling of bijvoorbeeld wanneer er een nieuwe partner komt.

Inhoud gesprek vechtscheiding

In het gesprek worden alle mogelijke knelpunten behandeld. Wordt de alimentatie op tijd betaald, hoe bevalt de omgangsregeling, zijn er meningsverschillen, hoe gaat het met de kinderen etc. Op deze manier kan je een vinger aan de pols houden en kijken of er ingegrepen moet worden. Indien er problemen zijn kan de advocaat duidelijk maken wat dit met een kind doet.

Opzet apk vechtscheiding

In januari 2016 begint de proef in de gemeente Rotterdam. In totaal zijn er zestig gezinnen die deelnemen. Indien blijkt dat het aantal vechtscheidingen afneemt wordt de echtscheiding apk uitgerold in andere gemeenten.

Hulp nodig

Zit je zelf in een vechtscheiding? Zoek tijdig hulp! Bel vrijblijvend onze juridische medewerkers op 088-6002810( gebruikelijke belkosten ) of vul het contactformulier in.