18 maanden cel voor mishandeling ex

13 apr, 2018 | Juridisch, nieuws
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Mishandeling van zijn ex-vriendin het in brand steken van de auto van zijn ex-schoonvader zorgen ervoor dat zanger Dean Saunders onlangs in hoger beroep werd veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf. Hiervan zijn zes maanden voorwaardelijk. Deze straf is hoger dan de eis van het Openbaar Ministerie. In eerste instantie werd Saunders veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 maanden.

Brandstichting

In 2014 werd de auto van de ex-schoonvader van Saunders met brandspiritus in brand gestoken. De auto stond op dat moment dicht bij een drive-in woning geparkeerd, waardoor het risico op overslaan van de brand groot was. Hiermee heeft Saunders de mensen in de woning in levensgevaar gebracht. Saunders ontkent de brand te hebben gesticht, maar heeft alle schijn tegen. Zo had hij tegen een aantal ex-vriendinnen gezegd dat hij die nacht bij de woning van ex-schoonvader in de buurt was en de auto had zien branden. Toen hij na de brandstichting thuis kwam werd hij gezien door te politie. Zij belden aan, maar de verdachte deed niet open. Hij moest eerst zijn kleren in de wasmachine stoppen en de rooklucht die om hem heen hing verbergen. Ook heeft hij op internet opgezocht hoe hij het beste een auto in brand kon steken. Voor de rechtbank genoeg bewijs om hem schuldig te vinden.

Mishandeling

Dan is er ook nog de mishandeling. Saunders heeft in het verleden zijn ex-vriendin en moeder van zijn zoon al eerder mishandeld. Hij zat nog in zijn proeftijd van een eerdere veroordeling voor mishandeling toen het weer mis ging. Hij sloeg haar een gekneusde kaak.

Hogere straf

Na de veroordeling tot een gevangenisstraf van 8 maanden besloot Saunders in hoger beroep te gaan. Het hof is echter van mening dat er bij de brand mensen in levensgevaar zijn gebracht. Hierbij past een hogere straf.